Politiet har etterforsket rykter i forsvinningssaken på Lørenskog

Politiet erkjenner at de har brukt tid og ressurser på det som kan karakteriseres som rene rykter i letingen etter antatt bortførte Anne-Elisabeth Hagen.

Politiet søkte i april på ny i Vesletjernet i forbindelse med letingen etter den forsvunne Anne-Elisabeth Hagen. Fortsatt har de ingen svar om hvor hun befinner seg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt sier politiet hittil har behandlet all informasjon fra publikum som tips. Det har ført til at de har brukt tid på tips som i ettertid har vist seg å være unødvendig. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober 2018. Politiet tror hun har blitt bortført. Foto: Privat / NTB scanpix.

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Nærmere sju måneder med intens etterforskning er gått siden kona til milliardær Tom Hagen forsvant fra parets leilighet i Sloraveien på Fjellhamar, uten at politiet har funnet svar på hvor hun befinner seg.

Selv om tipstelefonen er i ferd med å stilne til, har politiet en massiv bunke på godt over 1.000 tips å jobbe seg gjennom.

Overfor Dagbladet bekrefter politiet at det nå gjennomføres konkrete vurderinger rundt oppgavene som gjenstår. Sommerferien nærmer seg, noe som betyr at man også nærmer seg en periode med lavere bemanning og intensitet i etterforskningen.

Hittil har politiet sett seg nødt til å karakterisere all informasjon fra publikum som tips, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til avisen.

– Vi får også inn det man kan kalle rykter, sier han, og legger til at det blant annet er snakk om informasjon om aktivitet i nærmiljøet, ulike forretningsforbindelser og familieforhold.

– Vi tar i utgangspunktet alle disse tipsene seriøst, og undersøker dem nærmere. Det er vi avhengige av å gjøre i den fasen vi er i nå, hvor vi fremdeles etterforsker bredt og saken står som uløst, sier Brøske.

Ifølge politiinspektøren forstyrrer ikke dette politiets arbeid i nevneverdig grad. Han sier dog at det tidvis kan være vanskelig å vite hva man skal utelukke eller ikke.

– Også i denne saken har vi brukt tid på tips som i ettertid har vist seg å være unødvendig, sier Brøske.

Publisert:
  1. Anne-Elisabeth Hagen

Mest lest akkurat nå

  1. Det snør - og denne gangen blir den liggende

  2. Stavanger letter på tiltakene fredag, men sier nei til skjenking

  3. Åttende koronadødsfall ved SUS

  4. Stakkars Bent Høie

  5. Koronasmitte på Storhaug skole

  6. Vurderer å gjen­åpne serve­rings­steder og trenings­sentre