Politiet etterforsker om Hurtigruten har brutt lovverket

Politiet har opprettet sak og skal etterforske om Hurtigruten har brutt bestemmelser i straffeloven om smittevern eller smittevernloven.

Publisert: Publisert:

Hurtigruteskipet Roald Amundsen ligger fortsatt til kai i Tromsø. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB

Det vil være sentralt i etterforskningen å avklare om foretaket og/eller ansvarlige personer om bord på fartøyet hadde grunn til å iverksette tiltak for å forhindre videre smitte av covid-19 ved anløp Tromsø havn på fredag, opplyser Troms politidistrikt.

– Vi skal skaffe oss oversikt over saken og hendelsesforløpet. Politiet vil nok blant annet skaffe seg opplysninger ved å avhøre personer som har sentrale roller, sier politiadvokat Thomas Rye-Holmboe i Troms politidistrikt til NTB.

Etterforskningen igangsettes på bakgrunn av opplysningene som har kommet fram i mediene i løpet av helgen. Ifølge Rye-Holmboe settes tilstrekkelig ressurser på saken.

I alt 36 besetningsmedlemmer og fem passasjerer er påvist koronasmitte i forbindelse med de to seilasene med hurtigruteskipet Roald Amundsen siden 17. juli. Fire ansatte er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Samferdselsdepartementet går for den røde streken på kartet

  2. Fire nye smittetilfeller i Stavanger

  3. – De kaller det tidenes funn i Norge

  4. – En helt fantastisk løsning i disse krisetider

  5. Er god for nesten 3 milli­arder: Sørlendingen har tredoblet formuen

  6. Da viruset kom til Norge, tok Ingeborg (47) grep. Personer med fedme rammes hardere av korona, viser ny forskning.