Politiet vurderer å forby demonstrasjoner i boligområder

Politiet vurderer å forby markeringer i boligstrøk for å ivareta ro, orden og sikkerhet.

Sian ble møtt av svært mange motdemonstranter da de hadde en markering på Furuset senter i Oslo 15. august. Store politistyrker var også til stedet.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Den omstridte organisasjonen Sian (Stopp islamiseringen av Norge) har det siste året søkt mot boligområder. De har hatt markeringer på Tøyen, Mortensrud og Furuset, men det er det ikke sikkert at de vil få lov til i fremtiden, skriver Aftenposten.

– Tidligere fikk de lite oppmerksomhet og motbør. Så har det vært en utvikling hvor Sian har valgt en stadig mer aggressiv linje, og meningsmotstanderne har reagert kraftigere på det. Samtidig er det blitt mer medieoppmerksomhet. Det har eskalert og er mye mer utfordrende å håndtere, sier politiadvokat Kai Spurkland i Oslo politidistrikt.

Han sier at erfaringene med markeringer i boligområder er at belastningen på utenforstående blir stor.

– I utgangspunktet har man krav på å ytre seg der man ønsker, men vi kan sette krav om tid og sted for å ivareta ro, orden og sikkerhet, sier Spurkland.

Lørdag planlegger Stopp islamiseringen av Norge (Sian) en markering på Eidsvolls plass foran Stortinget i Oslo sentrum. I den forbindelse velger politiet å advare deltakere og motdemonstranter.

– I noen miljøer er det en oppfatning om at det meste er lov på demonstrasjoner. Men det som er straffbart til vanlig, er også straffbart på demonstrasjoner. Det er viktig å ansvarliggjøre dem som bryter demokratiets spilleregler, sier Spurkland.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. «Regå» fikk ny eier etter budkrig

  2. – Det er jo Stavanger som er energihovedstaden

  3. Sjekk hvem som dukket opp på treningen til lokalt lag

  4. Kraftig regnvær og kuling det neste døgnet

  5. Siktedes kjæreste bodde i nabolaget til Birgittes foreldre

  6. Omdiskutert ordning gjør at Tage og kompisene kan sove 40 minutter ekstra hver morgen