Forsvareren sier det ikke er sikkert Tom Hagen vil la seg avhøre

Politiet hadde planlagt lange og omfattende avhør av drapssiktede Tom Hagen, men nå er det ikke lenger sikkert at Hagen vil la seg avhøre, sier hans forsvarer.

Publisert: Publisert:

Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, er betenkt med å stille opp til flere avhør med politiet framover. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

 • NTB-Fredrik Moen Gabrielsen

– Vi må ta en fortløpende vurdering om hvorvidt han skal gå i avhør når retten slår fast at det ikke engang er skjellig grunn til mistanke. Hagen har et ønske om å bidra til å løse saken, men med det utgangspunktet politiet har nå, så er det ikke gitt at han skal i avhør. Politiet har foreløpig ikke bedt om nye avhør, sier Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, til VG.

Politiet rakk bare å gjennomføre to korte avhør av Hagen før han ble løslatt fra varetekt fredag forrige uke.

Eidsivating lagmannsrett var uenig med politiet om at det er skjellig grunn til å mistenke Hagen for drapet på sin kone, Anne-Elisabeth Hagen. Dermed ble han sluppet fri – drøyt to og en halv uke før den opprinnelige fengslingsperioden utløp.

Milliardær og drapssiktede Tom Hagen ble fredag i forrige uke løslatt fra varetektsfengsel. Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB scanpix

Nøye planlagte avhør

Ifølge VG hadde politiet nøye planlagt hvordan de skulle avhøre Hagen utover i fengslingsperioden, først med en innledende fri forklaring etterfulgt av avhør hvor han ville blitt konfrontert med bevis.

Fredag ble Hagen altså løslatt fra varetekt, og han har ikke vært i nye avhør siden. Drapssiktelsen mot ham blir opprettholdt, har politiet understreket.

Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone, som fremdeles ikke er funnet. Hun forsvant fra ekteparets bolig 31. oktober 2018. Tom Hagen nekter straffskyld i saken.

Les også

Politiet mener fortsatt at Hagens bolig er åsted for et drap

Les også

Tom Hagen møtte bortføringssiktet mann minst ti ganger før forsvinningen

Politiet har satt opp sperrebånd og forseglet inngangsdøren til Hagens hjem i Sloraveien 4 på Lørenskog. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Sporet av fullstendig

Politiet ønsket å pågripe Hagen på nytt da han ble løslatt, men statsadvokaten satte foten ned.

– Dette tyder på at etterforskningen har sporet av fullstendig. Jeg mener politiet har fått tunnelsyn her, og klientene mine er bekymret for hvordan det har påvirket etterforskningen og søkene etter Anne-Elisabeth, sier bistandsadvokat Ståle Kihle til Dagbladet.

Han representerer Hagen-ekteparets tre voksne barn, som alle er overbevist om at deres far er uskyldig i saken.

Etter at han ble løslatt, har Hagen ytret ønske om å flytte tilbake til boligen i Sloraveien 4 på Lørenskog. Politiet har imidlertid nektet dette og begrunnet det med at boligen er åsted for drap.

– Hvis de hadde spurt Tom om å få rive opp gulv og vegger for å finne Lisbeth, ville han sagt ja til det. Har de spurt ham? Både han og mine klienter har bare ønsket å finne henne. I 18 måneder har politiet hatt full tilgang med egen nøkkel til Sloraveien. Det samme gjelder andre eiendommer, sier Kihle.

Publisert:

Les også

 1. Politiet ville pågripe Tom Hagen på nytt – fikk avslag av statsadvokaten

 2. Hagen-saken: Politiet dropper drapssiktelse mot mann i 30-årene

 3. Forsvarer tror siktet mann i Hagen-saken løslates lørdag

Mest lest akkurat nå

 1. Warholm reagerer på at Ingebrigtsen fikk kongepokalen: – Jeg vil ha en begrunnelse

 2. Viking-helten fortsatt taus om fremtiden: – Vil ikke tenke på det nå

 3. Her er splitter nye MF «Nesvik» på vei inn til Ølensvåg

 4. Viking-børsen: «Han er rett og slett brennhet!»

 5. City Bistro legger ned etter 33 år: - Det er trist, men vi ser ingen annen utvei

 6. Familie følte seg forgiftet – hadde spist sønnens hasjbrownies

 1. Tom Hagen
 2. Etterforskning
 3. Anne-Elisabeth Hagen