Rekordtall: Mer enn 8048 hjemløse kjæledyr i fjor

Dyrebeskyttelsen tok seg av 8.048 kjæledyr folk dumpet i fjor. Det er ny rekord, opp fra 7.415 i 2017, og mer enn dobbelt så mange som for ti år siden.

Katter er de kjæledyrene som er mest utsatt for dumping fra eiers side. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Tallene fra Dyrebeskyttelsen viser at det blir flere og flere hjemløse kjæledyr for hvert år som går. Katter er mest utsatt for å bli droppet av eiere som ikke kan, vil eller gidder å ha dem lenger.

– Det vi ser er bare toppen av isfjellet, mener Åshild Roaldset, som sier til NRK at Dyrebeskyttelsens 27 lokalavdelinger i landet med hundrevis av frivillige ikke rekker å hjelpe alle dyrene.

– Hittil i år rapporterer alle våre lokalavdelinger at de drukner i dyr. De sliter med å holde hodet over vannet og har ikke kapasitet til å hjelpe alle som trenger det, sier hun.

Dyrebeskyttelsen Norge ønsker å kreve obligatorisk ID-merking av dyr, både slik at eier kan spores opp og slik at dyrenes rettssikkerhet kan ivaretas.

Dumping av dyr øker i forbindelse med feriene. De blir ofte funnet i søppelkonteinere, langs veier og i skogholt.

Å hensette et dyr i hjelpeløs tilstand er et brudd på dyrevelferdsloven, men kun et fåtall blir straffeforfulgt for å gjøre dette.

Publisert:
  1. Kjæledyr
  2. Familie
  3. Dyrebeskyttelsen

Mest lest akkurat nå

  1. Inviterer til gjen­åpnings­feiring i Stavanger lørdag kveld

  2. Da Haaland kom, så verdens­mesteren hans store svakhet

  3. I verste fall står hele Nye SUS ferdig på Ulland­haug først i 2040

  4. Bøttet inn mål i storseier

  5. Skal du klemme, håndhilse eller danse på bordet? Kommer verden til å bli som før? Jeg skal i alle fall kaste munn­bindet

  6. Fra mandag av må flere hurtig­teste seg selv i Stavanger