Fylkesordførere ber Melby avlyse muntlig eksamen

Samtlige fylkesordførere og fylkesrådsledere ber kunnskapsminister Guri Melby (V) om å avlyse muntlig eksamen i videregående skole.

Fylkesordfører går nå samlet ut og ber kunnskapsminister Guri Melby (V) om å avlyse eksamen i videregående skole.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Fylkesordførerne møter Melby tirsdag ettermiddag.

Kun én fylkesordfører har ikke skrevet under på et brev som er sendt til Melby, men Høyres fylkesordfører i Agder, Arne Thomassen, bekrefter overfor VG at han heller ikke ønsker at muntlig eksamen gjennomføres.

Alle opplæringssjefene i fylker landet over er enige om at eksamen må avlyses ettersom det blir for krevende å gjennomføre, opplyser Trøndelag fylkeskommune i en pressemelding.

Marianne Chesak (Ap), til venstre, er blant fylkesordførerne som ber kunnskapsministeren avlyse muntlig eksamen.

Man risikerer at svært mange elever som for eksempel må i ventekarantene, må ta eksamen på nytt. Det mest rettferdige og forutsigbare for elevene som bor spredt i alle landets kommuner, ville vært om beslutningen ble tatt samlet for landet, mener fylkesordfører Tore O. Sandvik i Trøndelag.

Skifter i tiltaksnivå, kombinasjonen av digital og fysisk undervisning og oppfølging på avstand, har tæret på mange, sier han.

Mandag sa Melby at muntlig eksamen kun kan avlyses hvis det er uforsvarlig smittevernmessig å gjennomføre. Manglende undervisning er ikke nok.

Flere kommuner har vurdert å avlyse muntlig eksamen, deriblant Oslo. Men kommunene står ikke selv fritt til å avlyse eksamen.

– Det er bare hvis smittevernhensyn tilsier at eksamen kan avlyses, at det kan gjøres. Man kan ikke bruke opplæringssituasjonen gjennom året som grunn til å avlyse eksamen, sa Melby mandag.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Thor Inge og Greta bur i eit 50 år gammalt hus som enno ser ungt ut

  2. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

  3. Monica Fjeld (49) synes det er vanskelig å finne kjærligheten i voksen alder. Disse tre tipsene kan hjelpe.

  4. Travel natt for politiet

  5. Vil gi billig strøm til 2000 hytter

  6. Ydmyk Østbø om egen revansj: – I Viking setter vi laget foran oss selv