Bollestad aktuell som ny KrF-leder, Ulstein sier nei

Fungerende partileder Olaug Bollestad i KrF sier hun ønsker rollen på permanent basis. Dag Inge Ulstein har sagt nei til å stille som kandidat.

Olaug Bollestad.
  • NTB-Andreas Løf, Ole Henrik Tveten og Oda Ertesvåg
Publisert: Publisert:
Avtroppende landbruks- og matminister, her sammen med ektemannen Jan Frode Bollestad, ønsker å bli KrF-leder.
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Partiet velger ny leder på sitt landsmøte 13. november. Bollestad og Ulstein har begge blitt sett på som favorittene til å bli ny KrF-leder, men onsdag ble det klart at bare en av dem stiller til valg.

Bollestad har lang fartstid i KrF og har bekledd flere verv, blant annet som nestleder siden 2015. Hun sier det ville vært en ære å overta etter Kjell Ingolf Ropstad som partileder i KrF.

Avtroppende bistandsminister Dag Inge Ulstein ønsker derimot ikke å påta seg ledervervet. Han har blitt omtalt som Bollestads største utfordrer.

Onsdag orienterte han valgnemnda om at han ikke stiller som partilederkandidat for KrF nå.

Prioriterer familien

– Partiledervervet ville krevd mye tid på toppen av alt arbeidet som stortingsrepresentant. Jeg er så glad i familien, og partiledervervet ville kreve at familien måtte nedprioriteres. Det er ikke riktig nå, sier Ulstein til NTB.

– Samtidig ser jeg fram til å representere Hordaland på Stortinget, og er takknemlig for tilliten jeg har fått til å gjøre det.

Heller ikke 2. nestleder i KrF, Ingelin Noresjø, vil stille som lederkandidat, bekrefter hun overfor avisen Dagen.

– Jeg ønsker å fortsette som nestleder og vil støtte en ny leder, uansett hvem det blir, sier Noresjø.

Dermed seiler Bollestad opp som favoritt til å overta ledervervet på permanent basis. Ropstad gikk av som følge av avsløringene om at han har fått gratis pendlerbolig fra Stortinget, uten at han betalte skatt.

Trenger et sterkt verdiparti

– Jeg har stor tro på at Norge trenger et sterkt verdiparti som løfter menneskeverdet og de kristne verdiene. I en tid med økt polarisering får KrF, som et kristendemokratisk sentrumsparti, en viktig rolle, og den skal vi fylle, sier hun i en epost til NTB.

Hun sier partiet vil fortsette å jobbe for sine kjernesaker i opposisjonsrollen på Stortinget.

– Nå er vi i opposisjon på Stortinget, men vi skal fortsette jobben for barnefamiliene, landets eldre og verdens fattige. Samtidig skal vi bygge et sterkt KrF-lag i hele landet og få til et større og kraftigere KrF både i lokalvalget og neste stortingsvalg, sier Bollestad.

Publisert: