Frps innvandringstalsmann: Uaktuelt å skille på etnisitet

Innvandringspolitisk talsmann Jon Helgheim i Frp avviser Per-Willy Amundsens barnetrygdforslag og sier at man ikke skal skille på hvor folk kommer fra.

Innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet Jon Helgheim sier det er skapt et inntrykk av at vi skal ha ett sett med regler for innvandrere og ett for etnisk norske. – Det ser jeg ikke noe poeng med, sier han til Dagsavisen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Helgheim er nestleder i partiets innvandringsutvalg som akkurat nå meisler ut ny politikk på feltet. I utvalget sitter også Per-Willy Amundsen som i et intervju med TV 2 torsdag tok til orde for å begrense eller stanse barnetrygden for barnerike familier – i hovedsak for å hindre at innvandrerfamilier får mange barn.

Helgheim bekrefter overfor Dagsavisen at temaet har vært oppe i løpet av de to møtene utvalget har hatt.

– Vi har nok diskutert problemstillingen i utvalget, men ikke akkurat dette forslaget. I hvert fall ikke som jeg kan huske, sier han, og legger til at det ikke er aktuelt:

– Frp har en tilnærming til politikk som er slik at regler skal gjelde for alle. Vi pleier ikke å skille på hvor man kommer fra. Å kutte barnetrygd etter barn nummer tre, er ikke forankret i partiet. Dette forslaget er noe som kommer fra Amundsen, sier Helgheim.

– Men vi er åpne for å se på ulike tiltak og forskjellige måter å løse problemstillingen med lav arbeidsdeltakelse i en del innvandrermiljøer, som ofte fører til at barnerike familier lever med vedvarende lavinntekt, legger han til.

– Det er viktig at vi styrker arbeidslinjen også på dette feltet. Vi ønsker at familier skal planlegge familieforøkelse etter økonomi. Det er en situasjon alle taper på når mange barn vokser opp i fattige familier, sier Helgheim.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Ole Kallelid er død

  2. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

  3. Stampuben er deres andre hjem: - Hadde den blitt stengt for godt, ville jeg satt meg ned og begynt å grine

  4. Politiet ønsker tips i forbindelse med savnet kvinne i Haugesund

  5. Slik så Bjarne ut etter joggeturen

  6. Over 50.000 meldinger om mulige bivirkninger av vaksinen. Bare halvparten er behandlet.