Huaweis sikkerhetsdirektør i Norge slutter

Sikkerhetsdirektøren for Huawei i Norge, Tore Larsen Orderløkken, slutter og blir ny leder for informasjonssikkerhet i Posten Norge.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Orderløkken begynte i stillingen i Huawei i fjor vår, og sier at han går til Posten etter å ha fått et tilbud som han selv kaller en interessant og mer operativ stilling, skriver E24.

– Jeg fikk et godt tilbud fra Posten om en nyetablert stilling som jeg fant veldig interessant. Den er litt mer operativ enn den jeg har i Huawei i dag. Etter at jeg tok stillingen i Huawei, endret jo klimaet seg noe rundt selskapet, og det påvirket hvordan den stillingen ble, sier han.

Huawei er kommet i hardt vær etter at USAs president Donald Trump avgjorde at selskapet utgjør en sikkerhetstrussel på grunn av sine bindinger til Kinas myndigheter, og erklærte deres produkter uønsket i USA.

Siden har flere andre land utelukket selskapet fra utviklingen av det nye 5G-nettverket på grunn av frykten for spionasje. Huawei avviser dette og påpeker at selskapet er et privateid selskap.

Orderløkken sier at situasjonen har satt sitt preg på selskapet og dem som jobber der, og at det har vært en todelt opplevelse å jobbe der.

– På en side ser du et selskap som tar sikkerhet på alvor og gjør de kan for å ha en god intern sikkerhet. På den andre siden ser du påstander og hentydninger til at selskapet gjør noe som ikke er riktig, sier han.

Publisert:
  1. Huawei

Mest lest akkurat nå

  1. Snøkaos på Sørlandet: Vurderer å evakuere biler som er tomme for strøm

  2. Slutt etter 110 år: – Jeg synes det er vanskelig å miste jobben

  3. Metersregel, skjenkestopp og maksantall hjemme: Dette er de nye korona­tiltakene

  4. Hastverk og uenighet på kammerset. Slik gikk diskusjonen om de nye tiltakene.

  5. Fyrer løs mot Viking-speakeren: – Det er nok nå. Pakk sammen

  6. Katten Tiril forsvant på bossplassen