Ingen enighet mellom SAS og pilotene

Det er brudd i forhandlingene mellom SAS og pilotene i hele Skandinavia. Hvis ikke mekling fører fram kan det bli streik fra 26. april.

Det er brudd i forhandlingene om ny tariffavtale mellom SAS og pilotene i alle de skandinaviske land. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

SAS Pilot Group (SPG), som består av SAS-piloter i Norge, Sverige og Danmark, har tidligere brutt forhandlingene om ny tariffavtale i Norge og Sverige. Mandag brøt forhandlingene for piloter i Danmark sammen og forhandlingene går nå til mekling.

SPG har meldt konflikt fra natt til fredag 26. april dersom det heller ikke blir enighet i meklingen.

– Det er stor avstand mellom partene, og vi har ikke sett noen reelle bevegelser som gjør det tjenlig å fortsette forhandlingene, sier leder Christian Laulund i Norske SAS-Flygeres Forening (NSF) til E24.

Bruddet skyldes ifølge pilotene uenighet om lønn og manglende planlegging av arbeidstid, skriver Parat på sine nettsider.

– Lønn og arbeidstidsordninger er dårligere enn andre seriøse selskaper vi kan sammenligne oss med. Vi ønsker en del av verdiskapningen på lik linje med piloter i andre selskaper, sier Christian Laulund og Jan Levi Skogvang, som representerer de norske pilotene i SPG.

– Det er først gjennom pressemeldingen fra pilotene vi fikk vite at de ikke kommer tilbake til forhandlingsbordet, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS i Norge, til E24.

Publisert:
 1. Streik
 2. Forhandling
 3. Økonomi
 4. Scandinavian Airlines (SAS)

Mest lest akkurat nå

 1. Dette sa Gunnarsson som fikk Brekalo til å koke over

 2. Helseministre i G7-land innkalles til hastemøte om omikron

 3. Titusenvis uten strøm i vinterkalde Skottland og Nord-England

 4. Nå lyser julegrana i Stavanger og Sandnes

 5. Kaos og drama på overtid da Viking nærmest sikret bronse­medaljen

 6. «For en opptur etter skadeproblemene. Medaljen er på vei til Stavanger»