Ingen enighet mellom SAS og pilotene

Det er brudd i forhandlingene mellom SAS og pilotene i hele Skandinavia. Hvis ikke mekling fører fram kan det bli streik fra 26. april.

Publisert: Publisert:

Det er brudd i forhandlingene om ny tariffavtale mellom SAS og pilotene i alle de skandinaviske land. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

SAS Pilot Group (SPG), som består av SAS-piloter i Norge, Sverige og Danmark, har tidligere brutt forhandlingene om ny tariffavtale i Norge og Sverige. Mandag brøt forhandlingene for piloter i Danmark sammen og forhandlingene går nå til mekling.

SPG har meldt konflikt fra natt til fredag 26. april dersom det heller ikke blir enighet i meklingen.

– Det er stor avstand mellom partene, og vi har ikke sett noen reelle bevegelser som gjør det tjenlig å fortsette forhandlingene, sier leder Christian Laulund i Norske SAS-Flygeres Forening (NSF) til E24.

Bruddet skyldes ifølge pilotene uenighet om lønn og manglende planlegging av arbeidstid, skriver Parat på sine nettsider.

– Lønn og arbeidstidsordninger er dårligere enn andre seriøse selskaper vi kan sammenligne oss med. Vi ønsker en del av verdiskapningen på lik linje med piloter i andre selskaper, sier Christian Laulund og Jan Levi Skogvang, som representerer de norske pilotene i SPG.

– Det er først gjennom pressemeldingen fra pilotene vi fikk vite at de ikke kommer tilbake til forhandlingsbordet, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS i Norge, til E24.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Mann i 60-årene kjørte gjennom bomringen med tildekkede skilt

 2. Så dypt skal det være under stupebrett

 3. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

 4. Slik kan en politiker få kompensert «tapte inntekter» tross lønnshopp

 5. 100 restauranter konkurs som følge av korona

 6. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

 1. Streik
 2. Forhandling
 3. Økonomi
 4. Scandinavian Airlines (SAS)