Politisk ledelse i Barne- og familiedepartementet går i samme frimenighet

Tre av de fire KrF-erne som skal utarbeide norsk religionspolitikk, tilhører samme lille frimenighet i Oslo. Det vekker reaksjoner, skriver Vårt Land.

Både barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og to av de tre statssekretærene hans tilhører samme frimenighet i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og to av de nærmeste medarbeiderne i departementet – politisk rådgiver Elisabeth Løland og statssekretær Julian Farner-Calvert – tilhører Oslo Misjonskirke Betlehem på Abildsø, en frimenighet med om lag 550 medlemmer. Statssekretær Jorunn Hallaråker er medlem i Den norske kirke, ifølge Vårt Land.

– Det sår vesentlig tvil når et så lite miljø setter et så stort fotavtrykk i departementet som har ansvar for tros- og livssynsspørsmål, sier Freddy André Øvstegård fra SV.

Til sammen er 4,3 av 5,3 millioner nordmenn er medlem av ulike tros- og livssynssamfunn. Den norske kirke er størst, med sine 3,7 millioner medlemmer.

Trosloven Stortinget skal vedta denne våren, vil legge rammeverket for religionspolitikken i et Norge som ikke lenger har en statskirke.

– Dette kan føre til spørsmål om hvorvidt den politiske ledelsen i det ansvarlige departementet kan ta uhildede avgjørelser i tros- og livssynsspørsmål, sier Øvstegård.

Statssekretær Julian Farner-Calvert svarer slik på Vårt Lands henvendelser via epost:

– Vi er glad for å ha ansvaret for tros- og livssynspolitikken. Vi ønsker å jobbe for et bredt mangfold av tros- og livssynssamfunn og vi vil ha en åpen dør til alle miljøer.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. FHI: Bedre for full­vaksinerte å bli smittet nå enn senere

  2. Slik ble serie­voldtekts­mannen avslørt av en spesial­gruppe i Sør-Vest politi­distrikt

  3. Skal minnes Thore Pettersen: – Han var en sol av et menneske

  4. Oppussingen av huset ved Breiavatnet blir tre ganger dyrere enn planlagt

  5. Turist på fiske­tur tipset om lokalt tal­ent. Nå skal han prøve seg i uten­landsk klubb

  6. Trafikkulykke på E39 ved Solasplitten