Støre glad for å snakke om politikk igjen

Jonas Gahr Støre uttrykte glede over å få snakke politikk igjen, da han åpnet Bratteli-seminaret onsdag. Men å håndtere #metoo er også politikk, påpeker han.

Generalsekretær Kjersti Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet deltok begge på Bratteli-seminaret i Oslo onsdag morgen. Ingen av de to ville uttale seg om hvor langt den pågående behandlingen av varslersakene mot Trond Giske har kommet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Birgitte Iversen
 • NTB
Publisert: Publisert:
Generalsekretær Kjersti Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet i samtale med Trygve Brattlies datter Tone Bratteli under Bratteli-seminaret i Oslo onsdag morgen. Støre sier han synes det er godt å endelig få snakke om politikk igjen, men understreker samtidig at håndtering av #metoo-saker også er politikk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Støre ble mottatt med langvarig og taktfast applaus og introduksjonen «her kommer en jeg tror gleder seg veldig til å få lov til å snakke om politikk igjen» fra konferansier, Agenda-leder Marte Gerhardsen, da han innledet det årlige Bratteli-seminaret på Litteraturhuset i Oslo torsdag formiddag.

Arbeid til alle i en ny tid, var tema for seminaret, og Støre holdt sitt innlegg med tittelen «slik skaper teknologi jobber og løser problemer i praksis».

– Det er godt å snakke om politikk igjen, og alle skjønner hvorfor jeg sier det, innledet Ap-lederen, som den siste tiden har måtte bruke mesteparten av sin tid på å håndtere varslingssakene om upassende oppførsel fra nylig avgåtte nestleder Trond Giske.

På vei ut fra seminarer bekrefter Støre overfor NTB at det er en lettelse å få snakke politikk igjen. Han understreker samtidig:

– Det å håndtere #metoo og ta det ansvaret, er også politikk. Det er faktisk en viktig del av det vi står i, og jeg gjentar det jeg sa tidligere denne uken – det er et før og etter #metoo. Dette kommer til å være med oss lenge. Gradvis håper jeg det går over mot positive saker som forebygging, bevissthet og det å gjøre det tryggere for både kvinner og menn å delta i aktivt, politisk arbeid, sier Støre.

Verken Støre eller partisekretær Kjersti Stenseng, som også deltok på seminaret, ville kommentere hvor langt behandlingen av varslingssakene mot Giske nå har kommet onsdag.

Publisert:
 1. Jonas Gahr Støre
 2. Arbeiderpartiet (Ap)
 3. Trond Giske
 4. Kjersti Stenseng

Mest lest akkurat nå

 1. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

 2. Jerv-spilleren klikket full­stendig: – Jeg mistet hodet

 3. Kreftsyk måtte vente på hjelp i to timer da alarm­systemet ikke fungerte

 4. Her er 17. mai-pro­grammene for 16 lokale kommuner

 5. 15.500 tilskuere fikk fest­kvelden de drømte om: – Noe fra gode, gamle dager

 6. Ny topp­etasje for topp-politikere og deres gjester – det liker ikke en nabo