De borgerlige mister flertall i ny måling

De borgerlige partiene går tilbake og mister flertallet på Stortinget i en ny måling som er gjort for TV 2.

Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) ankommer NHOs årsmiddag i Oslo Spektrum onsdag kveld. På TV 2s partimåling for januar får de rødgrønne partiene på Stortinget et solid flertall foran dagens regjeringspartier. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Fremskrittspartiet går hele 1,9 prosentpoeng tilbake fra målingen i desember og ender med en oppslutning på 12 prosent, mens Høyre går 0,5 prosentpoeng tilbake til 24,2 prosents oppslutning.

Venstre og Kristelig Folkeparti har ingen endring i oppslutningen på henholdsvis 3,6 og 3 prosent av velgerne, går det fram av målingen som Kantar TNS har utført for TV 2.

Flere av opposisjonspartiene kan derimot merke seg framgang. Arbeiderpartiet går fram 0,5 prosentpoeng til 27,9 prosents oppslutning. SV har en økning på 0,9 prosent til 7,2 prosent, og Senterpartiet går fram 0,3 prosentpoeng til 12,2 prosent.

Rødt og Miljøpartiet De Grønne er de to eneste blant opposisjonspartiene som har tilbakegang på målingen, begge med 0,2 prosentpoeng. Rødt har dermed en oppslutning på 4,2 prosent og MDG på 2,8 prosent.

Ved et stortingsvalg ville en slik fordeling av stemmene gi 70 mandater til de borgerlige partiene, langt unna de 85 som behøves for å danne flertall. De tre rødgrønne partiene, Ap, SV og SV ville fått 89 mandater etter dagens måling.

Målingen er utført mellom 3. og 10. januar og det er 980 personer som har svart på undersøkelsen. Feilmarginen er oppgitt til å være 1,4 til 2,8 prosentpoeng.

Få siste nytt fortløpende i vårt nyhetsstudio

Publisert:
  1. Stortingsvalg
  2. Politikk
  3. Meningsmålinger

Mest lest akkurat nå

  1. 29 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

  2. Svensk kvinne i 70-årene fikk blodpropp etter AstraZeneca-vaksine

  3. Nye regler om farts­grenser på sjøen

  4. Naboer reagerer på Velde Pukks planer: – Det blir en jevn strøm av lastebiler her

  5. Gunnar Garfors har reist Norge rundt i ni måneder. Her er hans beste tips for unike turer

  6. FULL OVERSIKT: Oppda­terte tall for smittede og døde – sjekk din kommune