Tajik tar til orde mot kritikk fra Høyre

Ap-nestleder Hadia Tajik sier Høyres Bent Høie ikke behøver å engste seg over om han fortsatt kan stole på Arbeiderpartiet i viktige spørsmål. 

Helseminister og nestleder i Høyre, Bent Høie, mener utsagnene fra Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng tegner et Ap som setter partiets hensyn foran landets interesser. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Høyre-nestleder Bent Høie ba Ap-leder Jonas Gahr Støre avklare om det stemmer at partiet vil inngå færre forlik med regjeringen, slik Kjersti Stenseng (Ap) sa lørdag. Partisekretæren sa da at hun vil dreie partiet mot venstre og vise større avstand til dagens regjering, som i praksis vil bety færre forlik.

Høie mener at om Stensengs linje vinner fram, vil det rokke ved stabiliteten i det norske samfunnet, og ber Støre avklare dette, ifølge Aftenposten.

– Stenseng er partisekretær. Forlik inngås på Stortinget, ikke på Youngstorget. Derfor må Støre avklare om Stenseng snakker for partiet eller om vi kan stole på Ap i viktige spørsmål for landet fremover, sier han.

Ikke støtteparti

Mandag morgen er det nestleder Hadia Tajik og ikke Støre som svarer på utspillet fra Høie. Hun tilbakeviser utspillet og sier at landets innbyggere absolutt kan stole på Arbeiderpartiet. Men hun sier Høyre ikke kan regne med at Ap skal fungere som et støtteparti for regjeringen.

-Arbeiderpartiet er et parti som tar ansvar, uavhengig om vi sitter i opposisjon eller posisjon. Så når det riktig for landet å samarbeide, så gjør vi selvfølgelig det på tvers av partier og inngår forlik når det behøves, sier hun til NTB.

– Men det burde ikke komme som en overraskelse på Bent Høie at Arbeiderpartiet er et parti på venstresiden. Det er SV og Senterpartiet som er våre nærmeste samarbeidspartnere og vi har god erfaring med å samarbeide med Kristelig Folkeparti, sier hun videre.

Bekymret

Høie peker på den seneste enigheten i Stortinget om Acer, EUs energimarkedspakke, som et eksempel på at de to partiene kan stå sammen i «viktige saker for landet».

Han mener det er bekymringsfullt om Ap gjør alvor av Stensengs uttalelser, og viser til Danmark som et eksempel på hvor «partier har uttalt politikk på at de av hensyn til partiet ikke vil gå inn i regjering.»

– En sånn utvikling ønsker vi ikke i Norge. Jeg håper Støre heller ikke ønsker det. Det har heller aldri vært mitt inntrykk, tvert imot. Jeg tror heller ikke mange av Aps velgere ønsker en slik polarisering av norsk politikk der Ap setter partiets hensyn foran landets interesser.

Publisert:
 1. Politikk
 2. Kjersti Stenseng
 3. Jonas Gahr Støre
 4. Høyre (H)
 5. Bent Høie

Mest lest akkurat nå

 1. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

 2. Jerv-spilleren klikket full­stendig: – Jeg mistet hodet

 3. Kreftsyk måtte vente på hjelp i to timer da alarm­systemet ikke fungerte

 4. Her er 17. mai-pro­grammene for 16 lokale kommuner

 5. TV 2: Fotballspiller Emil Pálsson fikk hjerte­stans igjen

 6. Erling Braut Haaland om Pøbels kunstverk: – Aldri glem hvor du kommer fra