Stortingspolitiker og miljøaktivist ber Solberg ta opp klima med Trump

Statsminister Erna Solberg (H) skal i januar besøke USAs president Donald Trump. Men klima står ikke på agendaen, ifølge en pressemelding fra Det hvite hus.

Publisert: Publisert:

Japans statsminister Shinzo Abe, (bak f.v.), statsminister Erna Solberg og USAs president Donald Trump, Ivanka Trump (foran f.v.), leder av Det internasjonale pengefondet (IMF) Christine Lagarde og Tysklands statsminister Angela Merkel sammen på scenen under et møte hvor Trumps datter Ivanka Trump og Verdensbanken lanserte et nytt fond under G20 møte i Hamburg 8. juli i år. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over to år gammel

Derimot mener Bellona-leder Frederic Hauge og fungerende parlamentarisk leder i SV, Kari Elisabeth Kaski, at Solberg må ta opp klimaspørsmål med Trump.

– Det er hennes plikt å bringe en sterk beskjed, slik andre statsledere har gjort, om at USA trengs på laget, sier Hauge til NRK.

– Solberg må uttrykke skuffelse over at USA har trukket seg fra den viktige Parisavtalen, og ta til ordet for en forsterket klimainnsats, sier Kaski til NTB.

Kaski mener i tillegg at Solberg bør advare den amerikanske presidenten mot å flytte landets ambassade til Jerusalem og mot å eskalere konflikten med Nord-Korea. Videre bør Solberg snakke om nordområdene og betydningen av å ikke øke konflikten med Russland, synes hun.

Solberg og Trump skal ifølge Det hvite hus' pressemelding diskutere felles forsvar, sikkerhetsspørsmål innen NATO, koalisjonen for å bekjempe IS, handel og investeringer.

I en pressemelding fra Statsministerens kontor står det imidlertid at også klima- og fredsspørsmål vil være tema under møtet.

Publisert: