Enighet om asylbehandling av kristne - ateister utelatt

KrF og regjeringen er blitt enige om hvordan kristne konvertitter som søker asyl skal behandles. Ikke-troende er utelatt fra planene.

  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Avtalen mellom KrF og regjeringen går blant annet ut på at Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE) skal lytte mer til stemmer fra Tros-Norge. Ingen humanistiske organisasjoner vil bli konsultert, ifølge Vårt Land.

— Ateister har ikke vært et tema i denne runden, men i teorien gjelder jo de samme prinsippene også for denne gruppen, sier stortingsrepresentant Geir Toskedal (KrF).

Han er ikke kjent med at ikke-troende står over den samme utfordringen som kristne asylsøkere.

— Jeg har ingen informasjon om at personer med andre livssyn enn kristendommen er blitt forfulgt, sier han.

Seksjonssjef i Utlendingsnemnda Lars Erik Andersen sier at de har noen få saker hvor folk har søkt om asyl på bakgrunn av at de er ateister. Han forteller at disse står i like stor fare som kristne konvertitter.

Fagsjef i Human-Etisk Forbund Bente Sandvig sier at hun skulle ønske at politikerne tenkte på at Norge og verden er større enn kristendommen.

— Både muslimer, ikke-troende og andre grupper risikerer represalier for sitt livssyn i andre deler av verden, sier hun. (©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Denne hekken kan koste 1000 kroner dagen

  2. Navn på omkommet frigitt etter båtulykke

  3. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

  4. – Har ikke lyst til å miste noen jeg er glad i

  5. Oilers-sjefen hyller matchvinneren: – Veldig kjekt at det lykkes for ham

  6. Tenåring uten førerkort krasjet i busskur