Måling: Bompengepartiet mister oppslutning

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) går ned fra 6 til 2,5 prosent på VGs nasjonale meningsmåling for august, men tar målingen med knusende ro.

Publisert: Publisert:

Frode Myrhol i det politiske partiet Folkeaksjonen nei til mer bompenger under en aksjon mot bomringen på bybrua i Stavanger i 2018. Arkivfoto: Carina Johansen / NTB scanpix

 • NTB

På forrige VG-måling var partiet Norges femte største parti og like stort som SV. På meningsmålingen gjort av Respons Analyse for avisa i august går partiets oppslutning ned med 3,5 prosentpoeng.

– Med tanke på at vi stiller liste på svært få steder, tror jeg målingene vil variere basert på hvem som blir spurt. Uansett mener vi at en oppslutning på 2,5 prosent i en nasjonal måling inspirerer oss i valgkampen, sier FNB-grunnlegger Frode Myrhol til avisa.

På målingen havner Arbeiderpartiet på 24,9 prosent (-0,1) mens Høyre så vidt lander over 20-tallet på 20,8 prosent (-1,6). Senterpartiet fortsetter fremgangen og får en oppslutning på 14,4 prosent (+1,4).

For de øvrige partiene er oppslutningen slik: Frp 9,2 (+0,6), MDG 6,7 (+1), SV 6,6 (+0,6), KrF 4,9 (+0,6), Venstre 4,2 (+1) og Rødt 3,3 (-0,8).

Målingen er basert på 1.001 telefonintervjuer og har en feilmargin på 2–3 prosentpoeng.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Tre personer fra Stavanger testet positivt for koronaviruset etter å ha reist med Color Line

 2. Viking har signert ny keeper

 3. Venter på klarsignal til Ryfast-innkreving

 4. Fem nye smittet og to innlagt med korona i Stavanger: – Vi er forberedt på flere smitte­tilfeller

 5. Bergelands­tunnelen blir stengt fra mandag til jul: – Veldig omfattende oppgradering

 6. Slik blir den nye benken ved Ruten

 1. Frode Myrhol
 2. Meningsmålinger
 3. Kommunevalg 2019
 4. Bompenger
 5. Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger (FNB)