Halvparten vil feriere i Norge også neste sommer

Den mer eller mindre påtvungne norgesferien i sommer har tilsynelatende gitt mersmak; nesten halvparten sier at de kommer til å gjøre det samme neste år.

Mange svarer i en fersk undersøkelse at de ønsker å dra på bilferie i Norge også neste år.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

– Mange prøvde seg som bilturist i eget land i sommer. Det ser ut til å ha gitt mersmak. På kort sikt kan det se ut som koronautbruddet har endret ferievanene våre, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste i NAF.

I en undersøkelse Norstat har gjort for NAF svarer 46 prosent av de spurte at de kommer til å feriere mer i Norge neste sommer. Rundt halvparten av dem kommer til å bruke bilen framfor andre reisemåter, enten i Norge (26 prosent), i utlandet (2 prosent) eller begge deler (21 prosent).

Fleksibilitet

Bilferie gir folk større fleksibilitet og mulighet til å tilpasse eget budsjett, framholder Ryste.

– I tillegg tenker nok mange annerledes når vi planlegger feriene fremover, så lenge usikkerheten rundt krononasmitten fortsatt er stor. Hva som skjer på lengre sikt er usikkert, men på kort sikt ser det ut som korona påvirker ferieplanleggingen for mange i alle fall ett år fram i tid, sier hun.

Rasteplasser og trengsel

Undersøkelsen viser at 69 prosent mener kvalitet og renhold på rasteplasser er viktig når de skal på bilferie, men bare 38 prosent er fornøyd med dette etter årets ferie. Tilsvarende svarer 67 prosent at det er viktig med lite kø og trengsel på stoppestedene, mens bare 48 prosent er fornøyd.

– Det har blitt mange flotte rasteplasser langs de nasjonale turistveiene, men også mindre rasteplasser bør tilpasses at vi kan bli flere på veien neste sommer. Her har veimyndighetene en jobb foran seg, sier Ryste.

Publisert: