Tilbud om studieplass ved høyere utdanning sendt ut

Over 150.000 personer har søkt om studieplass ved universiteter og høgskoler gjennom Samordna opptak. Mandag kommer svaret.

Til høsten er det igjen duket for studiestart. Her er universitetsaulaen ved Universitetet i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Flere må regne med å bli skuffet. Totalt er det 58.513 plasser.

Årets tre mest populære studier er siviløkonomutdanningen ved Norges Handelshøyskole i Bergen og rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo.

Fristen for å takke ja til studieplass i hovedopptaket er førstkommende fredag 24. juli før midnatt.

Flest kvinner søker

Litt over 12.000 flere har søkt om studieplass i år enn i fjor. Flest av søkerne, 59,3 prosent, er kvinner. Totalt er årets søkere i alderen 18–87 år, hvorav over halvparten er 22 år eller yngre.

15. juni åpnet universiteter, høgskoler og fagskoler helt opp igjen etter å ha stengt ned da de strenge koronatiltakene i Norge ble innført 12. mars.

IKKE SØKT ENNÅ? IKKE KOMMET INN?:

Les også

Disse studiene har fortsatt ledige plasser

Høstens studiestart går som planlagt

Siden begynnelsen av mai har de åpnet gradvis opp, og forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) har uttalt at høstens utdanning skal starte som normalt, men smittesituasjonen vil legge føringer for hvordan studiestarten blir. Asheim har påpekt at førsteårsstudenter bør prioriteres dersom smittevernhensyn gjør at ikke alle kan være til stede ved semesterstart. Det er dessuten fortsatt begrensninger for gjennomføring av arrangementer, noe som kan få betydning for fadderuken.

Siden begynnelsen av mai har de åpnet gradvis opp, og forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) har uttalt at høstens utdanning skal starte som normalt, men smittesituasjonen vil legge føringer for hvordan studiestarten blir. Asheim har påpekt at førsteårsstudenter bør prioriteres dersom smittevernhensyn gjør at ikke alle kan være til stede ved semesterstart.

Det er dessuten fortsatt begrensninger for gjennomføring av arrangementer, noe som kan få betydning for fadderuken.

Publisert:
  1. Høyere utdanning
  2. Utdanning
  3. Samordna opptak

Mest lest akkurat nå

  1. Risikoen for å bli truffet av lynnedslag er liten. Likevel skjedde det med Vegar Engdal.

  2. Ung supporter fikk Haalands autograf midt i kampen

  3. Smittevernlege slår alarm etter mange vaksinerte smittede i Sogndal

  4. Trafikkuhell ved påkjørsel til E39

  5. Vi fulgte dramatikken: Slik var den lokale cupfesten

  6. Cupeventyret over etter hjemmesmell: – Vi hater å tape, det svir hver gang