Anundsen vil bli fylkesmann i Telemark og Vestfold

Tidligere justisminister Anders Anundsen (Frp) vil bli fylkesmann i Telemark og Vestfold. 

Tidligere justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) vil bli fylkesmann i Telemark og Vestfold. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Det er jo en av de mest spennende lederutviklingsarbeidene som nå er i ferd med å skje, sier Anundsen til NRK , og legger vekt på at Fylkesmannen i Telemark og Vestfold nå slås sammen til et embete.

Mandag ble søkerlista til jobben som fylkesmann flere steder i landet klar, og Anundsen kjemper mot fire andre menn om toppjobben i Telemark og Vestfold. I tillegg til Anundsen, som blant annet har erfaring som justisminister fra oktober 2013 til desember 2016, har Thorbjørn Gaarder, Trond Rønningen, Per Arne Olsen og Geir Barvik søkt jobben.

– Jeg mener jeg har en relevant bakgrunn og erfaring som kan være nyttig i en slik jobb, sier Anundsen. Han ønsker ikke å kommentere de andre søkerne.

Det er ennå ikke bestemt hvor det nye fylkesmannsembetet skal ligge.

Flere tidligere og nåværende politikere er å finne på søkerlistene til fylkesmannsjobbene rundt i landet. Blant andre Valgerd Svarstad Haugland (KrF), som søker jobben for Oslo og Akershus, Østfold og Buskerud. Både Sigbjørn Johnsen (Ap) og Knut Storberget (Ap) søker jobben i Oppland og Hedmark.

Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik søker jobben som fylkesmann i Møre og Romsdal.

(©NTB)

Publisert: