Politiet tok beslag i 37 stjålne bilskilt i Geiranger

Tre unge menn har erkjent å ha vært med på tyveri av bilskilt natt til 3. august i Geiranger. Politiet har tatt beslag i 37 skilt.

Publisert: Publisert:

Politiet mener de har satt en stopper for skilttyverier i Geiranger etter at de mandag beslagla 37 stjålne bilskilt i Geiranger. Arkivfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix

  • NTB

Lørdag 3. august fikk politiet i Møre og Romsdal inn flere meldinger om at bilskilt hadde blitt stjålet fra biler i og rundt Geiranger. Politiet ba om tips i saken, og mandag 5. august aksjonerte de og tok beslag i 37 stjålne skilt på et sted i «indre fjordstrøk», opplyser politiet i en pressemelding.

Rundt halvparten av bilskiltene ble stjålet forrige helg, mens den andre halvparten ble stjålet sommeren 2018 eller tidligere.

Tre unge menn har erkjent å ha vært med på tyveriene, og mannen som var sjåfør under det som beskrives som et «raid», er midlertidig fratatt førerkortet. Det er foreløpig ikke klart hva slags straffereaksjon de unge mennene, som er fra området, kan vente seg.

Flere av bilskiltene har blitt stjålet fra utenlandske turister, som har blitt satt i en vanskelig situasjon mens de har vært på ferietur. Politiet regner nå med at det er slutt på skilttyveriene.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Brudd på vannledning i Sandnes

  2. Prestens datter døde - nå er han regionleder i Human-etisk forbund

  3. Mastrafjord­tunnelen er åpen igjen etter røyk­utvikling fra bil

  4. Viking-framtiden i det blå: Her er trenerens krav til mannen som fikset poeng mot Start

  5. Dette synet møtte Rune da han løftet overmadrassen på hotellet i Bergen

  6. Suldal kan ha satt ny iskald rekord - og nå advarer meteorologen: - Det kommer mye regn

  1. Krim
  2. Politiet
  3. Møre og Romsdal