Politikere vil ha voldtektsspesialister i alle politidistriktene

Flere justispolitikere på Stortinget krever at alle de nye politidistriktene setter av en egen gruppe som skal jobbe med voldtektssaker.

Publisert: Publisert:

Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) i den muntlige spørretimen i Stortinget i juni i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Nå har vi redusert til tolv politidistrikt og gitt føringer for kompetanseheving, så vi vil kreve en knallhard prioritering av dette. Det skal være dedikerte personer som kun jobber med voldtekt i alle politidistrikt, sier KrFs justispolitiske talsmann Kjell Ingolf Ropstad til TV 2.

Alle de ti av justiskomiteens tolv medlemmer som kanalen har vært i kontakt med, krever nå at politiet styrker fagmiljøene som etterforsker seksualforbrytelser i politidistriktene. Tre av dem ønsker egne voldtektsteam.

Da Politidirektoratet i fjor gransket kvaliteten på etterforskningen i voldtektssaker, ble det konkludert med at politiets jobb i fire av ti saker hadde lav eller meget lav kvalitet. Ifølge granskingen ble sakene liggende lenge, nødvendig etterforskning ble ikke gjennomført eller så var det skriftlige materialet mangelfullt.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke i forbindelse med skoleprosjekt

 2. For første gang kjørte over 10.000 gjennom Ryfylketunnelen i løpet av ett døgn

 3. Her rygger leddbussen ned på Diagonalen

 4. Ka då ittepå skilsmissen?

 5. Bjørshol mister serieåpningen – De Lanlay kjemper mot klokken

 6. Milliongave til Arboretet - vil lage botanisk vitensenter og knytte seg til UiS

 1. Kjell Ingolf Ropstad
 2. Voldtekt
 3. Politiet
 4. Seksualforbrytelser