Frp forbereder seg på krevende regjeringsforhandlinger

Bompenger, innvandring og skatter er viktigste saker når Frp over nyttår setter seg til bordet for å forsøke å danne en regjering der også KrF er med.

Ytterligere innstramming i asyl -og innvandringspolitikken kommer til å være viktig, sa partileder Siv Jensen i Fremskrittspartiet etter møtet med sentralstyret der hun fikk fullmakt til å starte regjeringsforhandlinger. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
Fremskrittspartiets landsstyre har gitt partiledelsen fullmakt til å gå i forhandlinger med KrF om utvidelse av regjeringen, forteller Frp-leder Siv Jensen tirsdag kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

– Vi har nå hatt en god runde med klare og tydelige tilbakemeldinger fra et samlet parti som er blitt enige om hvor grensene går, hvor ambisjonene ligger. Det gjør det veldig mye enklere for partiets ledelse, selv om det kommer til å bli veldig vanskelig, sier Frp-leder Siv Jensen.

Tirsdag kveld ga sentralstyret partiledelsen fullmakt til å starte forhandlinger med både KrF, Venstre og Høyre.

Jensen sier at hun venter krevende forhandlinger der innvandringspolitikken er et av de tydeligste kravene fra partiet. Partilederen sier hun tar dette på største alvor og advarer samtidig om at det må være en felles respekt hos alle regjeringspartiene om at man må ha veldig tydelig gjennomslag.

Venstre ga tommel opp

Stortingsgruppa i Venstre har allerede gitt partiets ledelse tommelen opp for å starte regjeringsforhandlinger.

– Vi hadde en runde i stortingsgruppen mandag, og har fått alle de fullmakter vi trenger for å gå i forhandlinger med sikte på utvidelse av regjeringen, sier parlamentarisk leder Terje Breivik til TV 2.

Sonderinger mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF startet 22. november, etter at KrF mot partileder Knut Arild Hareides råd besluttet å søke regjeringssamarbeid med Solberg-regjeringen.

KrF-avklaring onsdag

Hva partiene er kommet fram til i sonderingene er hemmelig.

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad sa til Fædrelandsvennen mandag at han håper KrF kan komme med en konklusjon på om partiet skal gå i regjeringsforhandlinger eller ikke i løpet av onsdag 19. desember.

Det er ikke kjent nøyaktig hvor og når selve regjeringsforhandlingene starter.

Publisert: