Nordmann satte ny verdensrekord jorda rundt

En nordmann har sammen med to kamerater fra Nederland satt ny Guinness-rekord i å reise jorden rundt med rutefly. 

Fredag satte norske Gunnar Garfors, som har skrevet flere reisebøker, TV- og radiovert Erik de Zwart og entreprenør Ronald Haanstra ny verdensrekord da de reiste jorden rundt på 56 timer og 56 minutter. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Fredag satte norske Gunnar Garfors, som har skrevet flere reisebøker, TV- og radiovert Erik de Zwart og entreprenør Ronald Haanstra ny verdensrekord da de reiste jorden rundt på 56 timer og 56 minutter, melder NRK.

Reisen, som ble gjennomført kun ved hjelp av rutefly, startet og sluttet i Sydney. På litt over to døgn har de tre kameratene reist 43.000 kilometer, med stopp i Santiago, Panama, Madrid, Alger og Dubai underveis.

– Vi har slått den gamle verdensrekorden med ni timer og 35 minutter. Så nå feirer vi med kebab og noen beger her i Sydney, sier Garfors til NRK.

– Jeg har hatt min dose med fly for en stund for å si det sånn, forteller han videre til VG.

Garfors har også besøkt alle land i verden. I 2012 satte han og britiske Adrian Butterworth ny Guinness-rekord da de var verdens første som besøkte fem verdensdeler på ett døgn.

Verdensrekorden i å reise jorden rundt med rutefly på 56 timer og 56 minutter må godkjennes av Guinness rekordbok før den blir offisielt gjeldende.

De tre reisekameratene prøvde seg også på rekordforsøket i fjor, men da mistet de siste flyet med fire minutter.

Publisert: