Frp-topp kreves for 96.000 kroner av Statsministerens kontor

Statsministerens kontor krever 96.000 kroner fra tidligere statssekretær Alf Erik Andersen, som ba om summen i etterlønn i januar, melder VG.

Publisert: Publisert:

Alf Erik Andersen da han ble valgt inn i sentralstyret til Fremskrittspartiet (Frp) på landsmøtet i 2017. Foto: Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpix

  • NTB

Tidligere Mandal-ordfører Alf Erik Andersen (Frp) mottok etterlønn for ordførerstillingen fra Lindesnes kommune samtidig som han jobbet som statssekretær, men søkte også om etterlønn fra Statsministerens kontor (SMK) da han sluttet som statssekretær da Frp gikk ut av regjering i slutten av januar.

Statssekretær Rune Alstadsæter ved Statsministerens kontor (SMK) bekrefter overfor VG at søknadsskjemaet er ikke korrekt utfylt, og at Andersen derfor fått tilsendt et tilbakebetalingskrav fra SMK på 96.020 kroner og 22 øre.

Partileder i Frp Siv Jensen har allerede varslet at Andersen skal betale tilbake ordførerlønn til Lindesnes kommune, et beløøp på rundt 80.000 kroner. Med det nye kravet ligger det an til at Andersen må betale tilbake rundt 176.000 kroner til stat og kommune.

VG opplyser at Andersen hadde betydelige inntekter i både januar og februar, perioden han søkte om etterlønn for.

Ifølge VG skrev Andersen i søknadsskjemaet om etterlønn: «Jeg erklærer herved at jeg ikke vil ha annen arbeids- eller næringsinntekt, pensjon eller lignende i denne perioden.»

– Etter dialog med SMK innser jeg at jeg har tolket ordlyden i søknaden feil og at fratredelsesytelse skulle vært belastet Lindesnes kommune og ikke SMK. Jeg har ikke på noen måte prøvd å tilegne meg fratredelsesytelse fra SMK på feil grunnlag, men innser at jeg gjorde feil, skriver Andersen i en SMS til avisen.

Andersen var statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet i knapt to måneder før Frp forlot Solberg-regjeringen 24. januar i år.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Finner du en slik snegle i din hage, meld fra og drep den så fort som mulig

  2. Tidligere Viking-trener fikk sparken i Sverige - men fortsetter i jobben

  3. – Naustet til Jostein Eiane et prakteksempel på kommunal saks­behandling

  4. Eldre mann med sekk og lue gikk på motorveien

  5. Erkjenner å ha slått kona én gang ved et uhell. Dømt for å ha mishandlet henne i 28 år

  6. Stavanger-løper kom til Norge som flyktning. I år har han løpt raskest i verden

  1. Alf Erik Andersen
  2. Fremskrittspartiet (Frp)
  3. Politikk