Sju leiligheter totalskadd etter brann i Kvinesdal omsorgssenter

Et bygg med sju leiligheter i Kvinesdal omsorgssenter er totalskadd i en voldsom brann søndag ettermiddag. En kvinne er sendt til sykehus med brystsmerter.

Publisert: Publisert:

Flere leiligheter i Kvinesdal omsorgssenter ble totalskadd i en kraftig brann søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

  • NTB

Sju av de åtte leilighetene er ubeboelige etter brannen, og den siste er totalskadd. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Det brant kraftig i leilighetene. Søndag ble beboerne i Kvinesdal bedt om å lukke vinduer og dører for å skjerme mot røyk i byen. Foto: Tor Magne Gausdal / Avisen Agder / NTB scanpix

Ordfører Per Sverre Kvinlaug i Kvinesdal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Mannskaper fra flere stasjoner ble sendt til stedet for å hjelpe til med å hindre spredning til andre bygg. Leilighetsbygget som begynte å brenne ved 17-tida, består altså av sju leiligheter.

– Det er full fyr i flere leiligheter. Ansatte på stedet sier de har kontroll på personene som bor i leilighetene, og at det jobbes med å begrense skadene, sa operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til NTB en tid etter brannen brøt ut.

Klokken 18.20 meldte brannvesenet at ting er under kontroll. Én kvinne ble sendt til sykehus med brystsmerter.

– Den er under kontroll. Det er litt røyk ennå, men det er ikke så hektisk som det var i starten, bekrefter Repstad.

Innsatsleder Jon Inge Aasen sier til Fædrelandsvennen at det ikke lenger er noen spredningsfare.

Hjelp fra nabokommunene

Ressurser ble kalt inn fra Mandal, Kvinesdal, Kvinlog, Lyngdal og Flekkefjord. Bilder fra stedet viste kraftige flammer i leilighetene og massiv røykutvikling.

Politiet i Agder tvitret rundt 17.45 at bygget er totalskadd, men at det ikke er meldt om personskader. En person ble undersøkt for røykskade, men funnet uskadd. Denne personen er ifølge politiet ikke kvinnen som er sendt til sykehus.

Politiet meldte om brannen klokka 17.11. Innsatsleder Geir Ljungqvist fortalte Lister24 at alle nærliggende leiligheter ble evakuert under brannen.

Beboere tas hånd om

Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug (KrF) har fortalt NTB at det er opprettet en gruppe som tar hånd om dem som bor i leilighetene, og at det blir ordnet med soveplass.

– Det blir tatt hånd om. Det holder de på med nå, sa han til NTB rundt 19.15.

Samtidig fortalte han at alle pårørende var varslet.

Politiet anbefalte søndag kveld beboere i Kvinesdal sentrum å lukke vinduer og dører på grunn av vinden og den kraftige røykutviklingen.

Uklar årsak

Det er uklart hvordan brannen startet.

– Vi vet hvilken leilighet den startet i. Det gjenstår å avhøre han som bor der, for å høre hva som har skjedd, sier Repstad søndag kveld.

Leilighetene er ubeboelige etter brannen.

– Seks av leilighetene er ubeboelige og veldig skadd, og den siste er helt utbrent. Det er ingenting igjen av den, sier Repstad.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Hjemme hos-bolig til salgs i Hjelmeland

  2. Inntektene faller som en stein i bomringen

  3. Brundtland: – 5000 døde i Sverige. 230 i Norge. Det er ganske utrolig

  4. Kaster du kaffegruten? Den kan brukes til både velvære og i hagen

  5. Endelig åpner Sirdal-Lysebotn og Brokke-Suleskard

  6. Vanlig skjenking fra neste uke

  1. Kvinesdal
  2. Brann