Statsadvokaten beordrer etterforskning av Helitrans etter ulykken i Alta

Statsadvokaten ber om at helikopterselskapet Helitrans etterforskes etter helikopterstyrten i Alta i helgen, melder Altaposten.

Publisert: Publisert:

Mannskap fra politi og Havarikommisjonen arbeider på Ulykkesstedet for et helikopter fra Helitrans styrtet lørdag 31. august. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

 • NTB

Allerede timer etter ulykken lørdag beordret Troms og Finnmark statsadvokatembeter Finnmark politidistrikt om å starte etterforskning, opplyser førstestatsadvokat Lars Fause til Altaposten.

Politiet i Finnmark har fått ordre om å etterforske blant annet luftfartstillatelsene, eventuelle begrensninger, sertifikater og teknisk tilstand hos selskapet.

Han understreker at de ikke mistenker at Helitrans har gjort noe galt.

– Vi har ingen grunn til å tro at de ikke har ting på stell. Men vi må likevel snu alle steiner. Vi har et uklart årsaksforhold og selvfølgelig det faktum at seks personer mistet livet, sier Fause.

Daglig leder Richard Simonsen i helikopterselskapet sier at han vil bistå uansett hvilke myndigheter som ønsker å etterforske dem.

– Vi har ingenting å skjule i selskapet, på noen som helst måte, sier han til Altaposten.

Seks personer mistet livet da et helikopter styrtet lørdag. Ulykken skjedde lørdag kveld i forbindelse med Høstsprell-festivalen i Alta.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Alle grønne land blir gule - ber alle la være å reise utenlands

 2. Trapper opp leteaksjonen ved Månafossen

 3. Realitykjendiser dømt til fengsel for å ha filmet og delt sexvideo

 4. Ordfører i Haugesund: - Det er krevende

 5. Bilfører stoppet i Ryfast – for å sove

 6. Tre i Stavanger og en i Sandnes i karantene

 1. Ulykker
 2. Alta
 3. helikopter
 4. Etterforskning