Milliarder til forskning i Norge - men ingen ting til Stavanger

Forskningsrådet gir ti forskningsmiljøer i Norge status som Senter for fremragende forskning. De ti er valgt ut fra en søknadsbunke på 150 forskningsmiljøer.

Publisert: Publisert:

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / Scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Et forskningsmiljø som får status som Senter for fremragende forskning (SFF), får en millionstøtte over ti år for å kunne drive forskning. Hvert nye senter får til sammen 15 millioner kroner i løpet av denne perioden.

– Vi har som mål at Norge skal få flere verdensledende fagmiljøer. For å få det til må vi gi våre beste forskere fleksibel, langsiktig finansiering som gir rom for å satse dristig. May-Britt og Edvard Moser hadde mange års SFF-finansiering før de fikk Nobelprisen i medisin i 2014, påpeker kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Totalt 150 forskningsmiljøer over hele landet søkte om å bli tildelt SFF-status, og til slutt ble det åtte sentre ved universitetene i Oslo, Bergen og NTNU i Trondheim, samt ett ved Norges handelshøyskole og ett ved Folkehelseinstituttet som kom gjennom nåløyet.

De nye forskningssentrene forsker blant annet på kreftceller, molekyler, sola, rytmemekanismer, menneskets utvikling, moralsk motivasjon og fruktbarhet.

(©NTB)

Publisert:

Les også

  1. Iris kan bli del av forskningsgigant

  2. Vårt juleønske er å styrke forskning og utdanning

  1. Stavanger
  2. Forskning og vitenskap