Togene går igjen på Sørlandsbanen – politiet ber fortsatt bilister holde seg unna E18 i Agder

Godstoget som sto fast og stanset trafikken på Sørlandsbanen, kom seg løs onsdag kveld. Snøværet gjør at politiet i Agder fortsatt ber folk om å la bilen stå.

Onsdag fortsatte snøværet i Agder. På E18 ved Akland like øst for Sørlandsporten lavet snøen ned.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Snøen fortsetter å skape trøbbel på E18 i Agder, men trafikken er merkbart mindre enn under tirsdagens trafikkaos. Bildet er fra E18 ved Akland, like øst for Sørlandsporten.
På Østerholtheia på E18 østover stoppet Statens vegvesen trailere og tungtransport for kontroller onsdag kveld.
Flere trailere og øvrig tungtransport ble kontrollert på E18 på Østerholtheia onsdag kveld.
Det var lenge problemer også for togene på Sørlandsbanen.

Politiet anbefaler fortsatt at man ikke bruker E18 eller er ute på øvrige veier med mindre man absolutt må.

– Dersom det ikke er virkelig alvorlig, kan man heller bruke denne førjulskvelden på å lage pepperkaker eller kakemenn eller noe annet koselig, sier operasjonsleder Tom Einar Gausdal i Agder politidistrikt til NTB.

Heller ikke de andre veiene i distriktet er ufarlige å ferdes på. Onsdag kveld satte tre vogntog seg fast på riksvei 9 ved Vennesla, skriver Fædrelandsvennen.

Det kan komme opptil 80 centimeter snø, og Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel i Telemark og Agder. Politiet ønsker minst mulig trafikk på veiene natt til torsdag.

Har lyttet til oppfordringene

Til Agderposten sier operasjonslederen at med mindre man må ut, bør man holde seg hjemme – og drøye ærend du måtte ha til torsdag.

Han presiserer at dette gjelder områdene med utfordrende kjøreforhold – det vil si fra Arendal og østover.

Ved 19.30-tiden gikk trafikken greit, opplyser Vegtrafikksentralen til Fædrelandsvennen. Dermed kan det se ut som bilistene har lyttet til oppfordringene om å ikke kjøre på E18 med mindre det er høyst nødvendig.

Tog sto fast

Snøfallet førte også til problemer på Sørlandsbanen. Klokka 21 skrev Fædrelandsvennen at den var åpen igjen etter å ha vært stengt i seks timer. Et godstog sto fast i nærheten av Nelaug, og tre passasjertog måtte dermed også stanse i påvente av at godstoget skulle bli brøytet løs.

Passasjerene ble ikke transportert videre med buss fordi politiet har anbefalt å ikke bruke E18.

Vogntog på tvers

Tirsdag var det fullstendig kaos på E18 ved Tvedestrand. Opp mot 2.500 biler sto tirsdag i kø etter at flere vogntog satt fast i snøværet. Det førte til at flere bilister ble evakuert av Røde Kors og politiet.

Onsdag ettermiddag var det også noe trøbbel på E18 i Agder. Blant annet hadde et vogntog fått motorstans ved avkjøringen til Gjerstad, mens et annet vogntog havnet på tvers i samme område. Da var veien stengt en kort periode.

Publisert: