Mann siktet for drap og grov kroppsskade etter Nav-knivstikkingen

En mann i slutten av 30-årene er siktet for drap og grov kroppsskade etter knivstikkingen på Nav Årstad i Bergen mandag. Vitner skal ha sett deler av hendelsen.

Påtaleansvarlig Christine Wisløff ber vitner kontakte politiet.
  • NTB-Oddvar Sagbakken Saanum
Publisert: Publisert:
– Nav skal være en trygg arbeidsplass og et trygt sted å komme til for de som trenger oss, sier Nav-direktør Hans Christian Holte.
Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kommenterte drapet på en Nav-ansatt i Bergen.
Væpnet politi rykket ut til et Nav-kontor på Danmarksplass i Bergen mandag formiddag. To personer ble knivstukket.
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Politiet i Bergen fikk melding om knivstikkingen klokka 10.02 mandag formiddag og var på stedet klokken 10.06. Mannen ble pågrepet uten dramatikk kort tid etter, og han samarbeidet med politiet på stedet, opplyste påtaleansvarlig Christine Møen Wisløff på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

En kvinne i slutten av 50-årene døde av skadene, mens en kvinne i midten av 30-årene er lettere skadd. De pårørende er varslet

Den siktede er en mann i slutten av 30-årene, av utenlandsk opprinnelse og har vært norsk statsborger siden 2019. Han er ikke en kjenning av politiet

Han er nå i avhør hos politiet og blir framstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Ber om tips

Det var vekter til stede på Nav-kontoret, men politiinspektør Morten Ørn var ikke kjent med om vekteren var til stede i rommet der knivstikkingen skjedde.

Kriminalteknikere har startet med undersøkelser på stedet, og politiet har allerede avhørt vitner til hendelsen. Enkelte vitner skal ha sett deler av selve handlingen.

De ber personer som har gjort observasjon i området rundt Nav-kontoret før klokken 10 mandag formiddag, eller som har annen relevant informasjon om å ta kontakt på tipstelefon 47696060.

Wisløff sa på pressekonferansen at det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet og bakgrunnen for hendelsen, men at politiet etterforsker bredt og ut fra flere hypoteser.

Ministeren varsler gjennomgang

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) er klar på at det er viktig at Nav selv gjennomgår omstendigheten etter at to Nav-ansatte i Bergen ble knivstukket. Han pekte på drapet på et Nav-kontor i Grorud i 2013.

– Etter det var det en full gjennomgang, og det er et tema som hele tiden er høyt på dagsordenen i Nav. Politiet skal gjøre sin jobb, men det er naturlig at vi også går opp saken fra vår og fra Navs side. Vi må se på omstendighetene og om det er noe som må forbedres, sa Røe Isaksen.

Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte sier at det «verst tenkelige har skjedd».

– Nå tenker vi først og fremst på hennes nærmeste, på kollegaen som ble skadd og på de andre som var til stede på Nav-kontoret. Nav skal være en trygg arbeidsplass og et trygt sted å komme til for de som trenger oss. Det som har skjedd, er dypt tragisk.

– Berører alle

Byråd for arbeid, sosial og bolig, Lubna Boby Jaffery (Ap), sier det er en mørk dag for Bergen kommune.

– En av våre kolleger har gått bort på tragisk vis mens hun var på jobb. En annen har blitt skadd. Tanker og dypeste medfølelse til familien, pårørende som nå står midt i krise, sa hun på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

– Det er dramatiske hendelser som berører hver og en av oss. Vi må ta tiden til hjelp for å ta innover oss at vi har mistet en god kollega og ansatt i kommunen.

Publisert: