Politiet må få ned passkøene før sommerferien

Politidirektoratet har gitt politidistriktene beskjed om å utvide antall timer for bestilling av pass. Flere steder i landet er det en måneds ventetid.

Politiet innfører lagring av fingeravtrykk i pass fra 6. april. Dette vil gjøre passene tryggere og vanskeligere å manipulere. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB SCANPIX

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Mange politidistrikter har innført elektronisk timebestilling for folk som trenger nytt pass. Før sommerferien er pågangen ekstra stor, og mange steder er det inntil fire ukers ventetid.

I et telefonmøte onsdag fikk landets politimestre beskjed fra Politidirektoratet om å sette inn tiltak for å redusere køene, skriver Dagbladet.

Søndre Buskerud politidistrikt opplyser at de der har hatt stor pågang av folk fra Oslo og Akershus fordi det har vært sprengt pågang der.

På Oslo lufthavn har politiet også merket større pågang av folk som ber om nødpass.

– Vi har hatt en stor økning av folk som kommer hit for å få nødpass fordi det ikke har vært mulig å få pass hos politiet på hjemstedet. Noen rett og slett forlanger at vi skal kunne skaffe dem pass fordi flyet går om kort tid, sier fungerende seksjonsleder ved Gardermoen politistasjon, Atle Opheim.

Han understreker at politiet hjelper så godt de kan, men at passløse reisende må vente dersom politiet er opptatt med viktigere oppgaver.

Publisert:
  1. Pass

Mest lest akkurat nå

  1. Mandag åpnes Vågen for trafikk igjen: – Det er en katastrofe for bransjen og sentrum

  2. Rekordmange sendes ut av landet: – Trodde jeg kom inn uten problemer

  3. Dette skjer i OL mandag 2. august

  4. Beruset elsparke­syklist skadd i Vågen

  5. – Det er uverdig for norsk politisk debatt at Frp skal måtte ta avstand frå nazistar

  6. Unge konservative i kirken føler seg i mindretall – nå lager de sitt eget nettverk