Politiet må få ned passkøene før sommerferien

Politidirektoratet har gitt politidistriktene beskjed om å utvide antall timer for bestilling av pass. Flere steder i landet er det en måneds ventetid.

Politiet innfører lagring av fingeravtrykk i pass fra 6. april. Dette vil gjøre passene tryggere og vanskeligere å manipulere. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB SCANPIX
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Mange politidistrikter har innført elektronisk timebestilling for folk som trenger nytt pass. Før sommerferien er pågangen ekstra stor, og mange steder er det inntil fire ukers ventetid.

I et telefonmøte onsdag fikk landets politimestre beskjed fra Politidirektoratet om å sette inn tiltak for å redusere køene, skriver Dagbladet.

Søndre Buskerud politidistrikt opplyser at de der har hatt stor pågang av folk fra Oslo og Akershus fordi det har vært sprengt pågang der.

På Oslo lufthavn har politiet også merket større pågang av folk som ber om nødpass.

– Vi har hatt en stor økning av folk som kommer hit for å få nødpass fordi det ikke har vært mulig å få pass hos politiet på hjemstedet. Noen rett og slett forlanger at vi skal kunne skaffe dem pass fordi flyet går om kort tid, sier fungerende seksjonsleder ved Gardermoen politistasjon, Atle Opheim.

Han understreker at politiet hjelper så godt de kan, men at passløse reisende må vente dersom politiet er opptatt med viktigere oppgaver.

Publisert:
  1. Pass

Mest lest akkurat nå

  1. Politiet tror de vet årsaken

  2. Politibil under ut­ryk­ning kolliderte med Porsche i Hille­våg: - Ingen er siktet for noe straffbart

  3. Flere blir lagt inn på sykehus. Er vi på vei inn i neste korona­bølge?

  4. Alarm! Barn i fare!

  5. – Er nok mer utsatt

  6. Leah Isadora Behn stakk av med influencer-pris