Kongefamilien på plass på Slottsbalkongen

Nøyaktig klokken 10.30 kom kongefamilien ut på Slottsbalkongen for å vinke til et barnetog der rekordmange skoler deltok.

Kong Harald, dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus vinker til barnetoget fra slottsbalkongen 17. mai. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Tradisjonen tro er det skoler som har et jubileum som leder an i toget. I år er det Kjelsås skole som har æren. Skolen fyller 100 år i år. Rett bak Kjelsås gikk Klemetsrud skole, som feirer 150 år, og Sørkedalen som feirer 175 år.

Rekordmange 121 skoler deltar i årets barnetog på det som en grå nasjonaldag i Oslo. Det regnet lett da toget startet, men ifølge yr.no skal det holde seg tørt utover dagen, men det er nok lite håp om å få se sola.

Det var kong Haakon og dronning Maud som innstiftet skikken med å hilse barnetoget i Oslo fra Slottsbalkongen. Skikken ble etablert i 1906 har vært holdt i hevd siden. De eneste unntakene var i 1910 da dronning Mauds far, den engelske kong Edward ble begravd, og i krigsårene 1940–1944.

Publisert:
 1. Oslo
 2. Kongefamilien
 3. Tog
 4. 17. mai

Mest lest akkurat nå

 1. 35 nye smittetilfeller på Nord-Jæren - seks pasienter i respirator på SUS

 2. Åpningen av Auglends­tunnelen utsettes med ett år

 3. Nordsjørittet flyttes til høsten

 4. Frp: – En helt forferdelig situasjon familien har havnet i

 5. Mange bruker el­tann­børsten feil. Her er tre pusse­triks som kan spare deg for tusen­lapper

 6. Brannutrykning til Sandnes Garn