Kjos har tapt 1,5 milliarder på et drøyt år

Norwegian-aksjens nedtur har gått hardt utover selskapets største eier: konsernsjef Bjørn Kjos.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

I 2017 er Norwegian-aksjen ned nesten 40 prosent, og fra toppen i april 2016 er aksjen ned 53 prosent, skriver Finansavisen.

– Aksjekursen går opp og ned. Jeg ser imidlertid ikke på den fra dag til dag, men heller over tid, sa Kjos til Finansavisen tidligere i juli.

Kjos sitter på i overkant av 7,4 millioner aksjer i Norwegian gjennom investeringsselskapet HBK Invest, hvor han eier 84 prosent. Kursfallet til Norwegian betyr et tap på 900 millioner kroner siden nyttår, og 1,5 milliarder siden april 2016. Verdien på Kjos' Norwegian-aksjer er nå 1,3 milliarder kroner.

Analytiker i den britiske storbanken HSBC, Andrew Lobbenberg, tror aksjen vil fortsette å falle.

– Andre kvartal viste at kostnadsnivået i Norwegian er fullstendig ute av kontroll. Selskapet har bestilt flere nye fly enn de trenger, etter vår oppfatning, og de har en rekke finansielle utfordringer. Vi tror derfor at aksjekursen vil fortsette å svekke seg de kommende månedene, sier Lobbenberg til Finansavisen.

Analysesjef i Norne Securities, Karl-Johan Molnes, tror høsten blir bedre enn ventet.

– Det er enorme sesongvariasjoner i aksjen, og tredje kvartal blir som regel bedre enn ventet. Vi tror derfor det er en stor oppside i aksjen nå, sier han.

Publisert: