Utenriksdepartementet beklager Sians koranbrenning

Regjeringen tar avstand fra organisasjonen SIANs brenning av Koranen, skriver statssekretær Jens Frølich Holte (H) i Utenriksdepartementet i et innlegg i VG.

Koran-brenningen i Kristiansand førte til basketak mellom demonstranter og politi. Foto: Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Selv om en ytring er lovlig og innenfor rammen av ytringsfriheten, så må ikke nødvendigvis norske myndigheter stille seg bak den, skriver Holte i innlegget.

Lørdag 16. november satte representanter fra SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) fyr på et eksemplar av Koranen under en demonstrasjon i Kristiansand.

Handlingen har ført til reaksjoner både i Norge og andre steder. Blant annet tente demonstranter i Pakistan på norske flagg i protest mot koranbrenningen.

Regjeringen tar avstand fra det å tenne på Koranen, på samme måte som den forbeholder seg retten til å ta avstand til andre lovlige ytringer de er uenige med, skriver Holte.

– Ingen vanskelige samfunnsutfordringer blir bedre av at vi slutter å diskutere med hverandre og heller går over til å provosere og hetse hverandre, skriver han.

Videre skriver han at Norges ambassadør til Pakistan har formidlet til Pakistans myndigheter at ytringsfriheten er et grunnleggende prinsipp i Norge, og at myndighetene tar avstand fra handlingen.

Publisert:
  1. Ytringsfrihet
  2. Kristiansand
  3. Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN)

Mest lest akkurat nå

  1. I livet er hun vant til å bestemme. Når Carina skal leke, vil hun bli domi­nert

  2. Økt smitte på Gosen skole, 80 personer må i karantene

  3. Gabriel og Mikael ble bare ett og syv år. Faren nektet å la historien slutte der

  4. Haaland målløs i viktig Dortmund-seier

  5. FHI har aldri sett noen lignende: En overraskende effekt av om­fattende smitte­vern­tiltak

  6. Korona ga milliard­gevinst i Rogaland – nå tjener Helgø Meny «endelig» penger