Støre om Tajiks avgang: – Jeg har forståelse for beslutningen

Statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre (Ap) takker Hadia Tajik for innsatsen hun har lagt ned som nestleder, men han har forståelse for at hun trekker seg.

Oslo 20220302. Statsminister Jonas Gahr Støre møter pressen i forbindelse med Hadia Tajik saken. Foto: Terje Pedersen / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Hadia Tajik har i kveld informert meg om at hun ønsker å trekke seg som nestleder i Arbeiderpartiet. Jeg har forståelse for beslutningen. Jeg vil takke Hadia for den store innsatsen hun har lagt ned i en årrekke som nestleder for partiet, og jeg vil takke henne for det nære samarbeidet vi har hatt, sier Støre i en uttalelse til NTB.

Støre omtaler Tajik som en svært dyktig politiker med et sterkt engasjement for Arbeiderpartiet og verdiene til partiet.

– Hun har gjennom sitt arbeid vært med å forme og fornye sosialdemokratiet. Jeg er glad for at Hadia ønsker å fortsette jobben for Arbeiderpartiet og vår politikk fra Stortinget. Jeg vet at hennes kunnskap og erfaringer fortsatt vil være viktig for Arbeiderpartiet i tiden fremover, sier han videre.

Hadia Tajik har vært nestleder i Arbeiderpartiet siden 2015. Søndag kveld gjorde hun det klart at hun trekker seg fra stillingen etter at hun onsdag trakk seg som arbeids- og inkluderingsminister. Bakgrunnen for at hun har trukket seg fra stillingene er at VG for to uker siden avslørte at Tajik i 2006 fikk skattefri pendlerbolig etter å ha levert inn en leiekontrakt som hun aldri benyttet seg av.

Publisert: