Høy møtefrekvens om budsjettet på Stortinget

Oslo (NTB): De finanspolitiske talspersonene Høyre og Frp har siden tidlig lørdag morgen arbeidet med budsjettet på Stortinget. Også KrF-leder Knut Arild Hareide er på tinget for å diskutere budsjettet med sitt parti.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Budsjettmøtene mellom regjeringen og støttepartiene førte ikke fram fredag kveld, derfor er det høy møtevirksomhet også lørdag, i et forsøk på å lande statsbudsjettet for 2017 før det eventuelt går mot kabinettsspørsmål fra statsminister Erna Solberg (H).

Høyre og Frps finanspolitiske talsperson Svein Flåtten og Hans Andreas Limi og flere statssekretærer fra regjeringen har siden tidlig lørdag morgen sittet i Keiserfløyen på Stortinget og arbeidet med budsjettet, melder [NRK](https://www.nrk.no/nyheter/ \l 1.13257460.1.13257460).

Også KrF-leder Knut Arild Hareide og partiets finanspolitiske talsperson Hans Olav Syversen er på Stortinget lørdag formiddag for å diskutere budsjettet.

– Ingen kommentar

Mens kilder i Venstre sa til Adresseavisen fredag at «forhandlingene har kollapset», skal ikke Kristelig Folkeparti være like pessimistiske.

Det er ventet at regjeringspartiene vil legge fram sitt seneste tilbud til støttepartiene på en pressekonferanse i helga, men talsmenn for Høyre ville ikke kommentere dette lørdag formiddag.

– Ingen kommentar, sier statssekretær Sigbjørn Aanes ved Statsministerens kontor til NTB.

Fredag kveld fortalte han dette til Aftenposten :

– Det eneste jeg kan si er at vi ikke har innkalt til noen pressekonferanse.

Resultatløst møte

Fredag ettermiddag hadde de fire partilederne et fire timer langt møte uten resultat. Venstre-leder Trine Skei Grande dro tilbake på Stortinget, mens KrF-leder Knut Arild Hareide dro hjem.

Sammen med sin finanspolitiske talsmann Terje Breivik, satt Skei Grande fredag kveld bak lukkede dører på stortingskontoret for å jobbe fram et svar til tilbudet som lå på bordet. Ifølge Venstre-lederen var det ingen utvikling i løpet av fredagen.

– Nei, dette er ekstremt krevende. Det mest krevende jeg har vært med på, sa hun. (©NTB)

De finanspolitiske talspersonene Hans Andreas Limi (Frp) og Svein Flåtten (H) arbeider lørdag morgen med statsbudsjettet 2017. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Publisert: