Sandberg om framtiden: Vil arrangere festival og selge piggdekk

Under en forelesning for journaliststudenter åpnet Per Sandberg og kjæresten opp om sine framtidsplaner. – Det er butikk. Det er handel. Det er kultur, sa han.

Per Sandberg og Bahareh Letnes ser framover. De har store planer om både business og kultur. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Den nylig avgåtte fiskeriministeren fortalte ifølge Aftenposten at han og kjæresten Bahareh Letnes har «enorme planer». Avisen har fått tilgang til et opptak av forelesningen, som skjedde på Oslo Met denne uken.

En av planene er å sende «noen tusen piggdekk til Iran».

– Iran har fire årstider hele tiden, de har mye vinter, mye bratte bakker og har ikke piggdekk. Tjene penger som gress. Det er det vi skal gjøre nå, sa Sandberg.

Han røpet også at de to vil lage festival i Oslo.

–Vi skal arrangere en fantastisk svær festival i Oslo, der det iranske og persiske miljøet skal få lov å møtes, både i Norge, Danmark og Sverige, sa Sandberg.

Ny Iran-tur i oktober

Allerede i oktober reiser paret etter planen tilbake på tur til Iran.

– Vi skal lage fem leserbrev fra Iran, vi skal reise rundt i Iran og lage dokumentarer som vi skal selge, sa Sandberg til studentene, ifølge Aftenposten.

Det ble en voldsom mediestorm etter parets forrige tur til Iran, i sommer, og saken endte med at Sandberg gikk av i forrige uke. Da hadde det blant annet kommet fram at han hadde brutt departementets sikkerhetsinstruks ved å bruke tjenestetelefonen under turen.

Etter saken skal kjæresten ha fått flere hatmeldinger.

– Bahareh ringte departementet i Iran. De lovte oss det at hvis vi kom til Iran nå, så skal de passe på oss på grunn av alle disse drapstruslene, sa Sandberg.

Raser over lekkasje

ABC Nyheter skriver at studentene fikk beskjed om å legge bort telefonene og ikke lekke noe av informasjonen fra foredraget til pressen. Lekkasjene fra forelesningen får Sandberg til å rase.

– Aftenposten bruker altså et hemmelig opptak, fra et lukket arrangement. Her ser vi moralen. Morgendagens journalister går i fotsporene til dagens journalister. Fullstendig blottet for etikk, skriver Sandberg i en SMS til ABC Nyheter, og fortsetter:

– Jeg registrerer at journalistene gaper over alt, og svelger rått. Det er nesten en fryd å se. Vi skal eksportere skistaver, skismurning, snøfreser, snøskuffer, varmedresser og alt som kan relateres til vinter, fortsetter den avgåtte statsråden.

Han understreker at «glimt i øyet» ikke finnes på opptak.

Les også

 1. Støre tok med jobbtelefonen til Russland da han var utenriksminister

 2. Jens Stoltenberg tok med jobbtelefon til Russland som statsminister

 3. Har Per Sandberg-saken skadet Frp eller regjeringen? - Nei, sier Sylvi Listhaug

 4. Sandberg hevder han er dolket i ryggen av partifeller

Publisert:
 1. Iran
 2. Per Sandberg
 3. Etikk

Mest lest akkurat nå

 1. Se hvor mye det har snødd i Sirdal

 2. Jostein (80) traff perfekt med nytt kraftverk, akkurat da strømprisene gikk til himmels

 3. Nominert til gjev pris

 4. Alec Baldwin skjøt og drepte en filmfotograf ved et uhell

 5. FHI: – Flere bør ta 3. dose koronavaksine

 6. Storbritannias dronning på sykehus