Kongefamilien sang med folket fra slottsbalkongen og kjørte i Oslos gater

I regnværet, og til tross for koronapandemien, troppet kongefamilien på sedvanlig vis opp på slottsbalkongen 17. mai og kjørte deretter rundt i Oslos gater.

Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus hilser fra balkongen på Slottet i 17. maifeiringen på Slottsplassen i Oslo.
  • NTB-Even Lübeck
Publisert: Publisert:
Kronprinsfamilien snakket med russen mandag formiddag.
Kronprinsfamilien med de to hundene sine.
Kong Harald og dronning Sonja kjører forbi Sagenehjemmet i Oslo.

I 11.30-tiden hadde hele kongefamilien samlet seg på slottsbalkongen. Der ble de møtt av om lag 300 spesialinviterte personer, blant dem barnekor, skoleelever og Gardens drill- og musikktropper.

Arrangementet ble avsluttet klokken 12 da kongefamilien, de oppmøtte og befolkningen sang nasjonalsangen. Både kronprins Håkon og kong Harald hadde på seg passende hatter.

I utgangspunktet er det bare lov å samle ti personer til arrangementer i Oslo etter dagens regelverk, men Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet har vurdert at arrangementet kunne gjennomføres på en smittevernmessig forsvarlig måte.

Like etter satte kongefamilien seg i bilen for å kjøre rundt i Oslos gater. Kong Harald og dronning Sonja kjørte blant annet forbi Sagenehjemmet i Oslo.

Med Askers ordfører

For kronprinsfamilien startet derimot dagen som vanlig hjemme på Skaugum. Like etter klokken 9.30 kom de gående ut til de fremmøtte, som startet med å synge «Gud signe vårt dyre fedreland». Der var det utelukkende smil å se hos kronprinsfamilien, til tross for regnværet.

Deretter var det duket for en tale fra Askers ordfører Lene Conradi (H), der Conradi pratet om det vanskelige siste året og hvor takknemlig hun var for at kongefamilien har stilt opp.

Kronprinsfamilien ble stående med de to hundene Milly Kakao og Muffins Kråkebolle. Etter at det offisielle opplegget var over, gikk kronprinsfamilien bort til de fremmøtte.

– Hva skal dere i dag, sa de til fire russ.

– Ut og rulle, svarte den ene.

– Middag med bussgjengen, svarte den andre.

Like før klokken 10 reiste de av gårde fra Skaugum og inn mot hovedstaden. På grunn av regnværet, droppet de å kjøre i åpne biler.

Tønsberg

På ettermiddagen går kongeparet og kronprinsparet om bord i kongeskipet Norge for å slutte seg til en båtparade i Oslofjorden med hundrevis av småbåter.

Etter båtparaden reiser kongeskipet videre mot Tønsberg.

Publisert:

17. mai 2021

  1. 400 ungdommer samlet, fyll, slåsskamper og melding om en ungdom med våpen

  2. – Blir jo gøy med et alter­nativt russetog

  3. Konge­familien hilste skuelystne – dette bildet tok dronning Sonja

  4. Over 700 biler og motor­sykler i bilkor­tesje: – Dette var et eventyrlig skue

  5. Slik feiret Stavanger 17. mai - se video fra luften

  6. – I år er det spesielt viktig å feire friheten

  1. 17. mai 2021
  2. 17. mai
  3. Kongehuset