Politiet har fått tips om navngitte personer og mulige skjulesteder

Politiet har fått 620 tips om forsvinningssaken i Lørenskog. Det er kommet inn tips om navngitte personer og mulige skjulesteder i både Norge og i utlandet.

Boligen til Tom Hagen og hans ektefelle Anne-Elisabeth Hagen på Fjellhamar fotografert lørdag ettermiddag. Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober 2018. Politiet antar at kvinnen ble bortført fra sitt hjem. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • linus.rovik.hauge@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Tipsene går blant annet på mulige skjulesteder (både i Norge og utenfor), ulike observasjoner, navngitte personer og hvem de to etterlyste personene fra videoovervåkingen er. Vi har ingen ytterligere kommentarer hva gjelder tipsenes innhold, sier etterforskningsleder Tommy Brøske i Øst politidistrikt i en pressemelding mandag morgen.

– De to personene fra videoovervåkingen er ikke identifisert, og vi er fortsatt svært interessert i tips om hvem de kan være, og hvordan de har kommet seg til Futurumbygget, sier Brøske.

Ber om flere tips

Den savnede Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen har kontor i Futurumbygget på Rasta, om lag 3,5 kilometer fra parets hjem. En syklist og to gående personer er fanget på overvåkingsvideoer utenfor bygget tidlig om morgenen 31. oktober i fjor. Dette er siste dag noen var i kontakt med Anne-Elisabeth Hagen, og politiet antar at hun ble bortført denne morgenen eller formiddagen. Syklisten ble fredag sjekket ut av saken.

Politiet mistenker at parets bolig og Tom Hagens arbeidsplass ble overvåket i tiden fram til den antatte bortføringen, og har derfor jobbet med å komme i kontakt med alle de tre personene fra overvåkingsvideoene for å avklare deres status.

Brøske forteller videre at alle tipsene de mottar blir prioritert og vurdert, og at en rekke tips nå er blitt satt ut som konkrete arbeidsoppgaver.

– Politiet ber personer som måtte sitte på opplysninger, om å ringe tipstelefon 64 81 95 99. La politiet vurdere om tipset er relevant eller ikke, understreker han.

Vurderer søk i vann

Politiet ble varslet samme dag som Anne-Elisabeth Hagen (68) trolig ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhamar. På grunn av trusselen om at hun ville bli drept dersom politiet ble kontaktet, ble etterforskningen holdt hemmelig fram til onsdag forrige uke. Etterforskningen sto da i stampe, og politiet valgte å gå ut med saken i håp om å få tips og viktig informasjon.

Foreløpig står etterforskerne tilsynelatende fortsatt uten avgjørende informasjon på sentrale områder i saken. Ingen er så langt mistenkt, og det har kun vært begrenset kommunikasjon med motparten. Hagen kan holdes skjult både i Norge og utenfor landets grenser, og det er ikke kommet livstegn fra henne.

Politiet vurderer å gjøre søk i Langvannet som familiens bolig ligger vendt mot. Det var i helgen ikke avgjort når dette eventuelt er aktuelt.

Politiet opplyser at det ikke planlegges ny presseorientering de nærmeste dagene, såframt det ikke skjer endringer i status i saken.

Publisert:
 1. Krim
 2. Tom Hagen
 3. Lørenskog
 4. Etterforskning
 5. Politiet

Mest lest akkurat nå

 1. I ett europeisk land er det dyrere å feriere enn i Norge

 2. Kjørte i 94 km/t i 60-sonen - mistet førerkortet

 3. Klart for fjerde koronavaksinedose i Stavanger

 4. Het kokkekonkurranse på siste dag av gladmatens comeback-år

 5. – Å bli rusfri e jækla krevende. Men jækla kjekt óg.

 6. «Klart det er mulig å dusje på natten»