Forsvaret: Afghanistan-bilde av norsk soldat med spedbarn i armene er ekte

Natt til lørdag la en CBS-journalist ut et bilde av en norsk soldat i et fly som holder en baby i armene. Forsvaret bekrefter til NRK at bildet er ekte.

Bildet av den norsk soldaten med en baby på fanget går verden rundt. Aftenbladet har sladdet bildet av hensyn til barnet.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Ifølge kanalen bekrefter Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) at bildet er ekte, men de vil ikke si noe mer om saken.

I en Twitter -melding skriver journalisten Christina Ruffini i CBS at bildet er fra et fly som tok av fra flyplassen i Kabul og landet i Tbilisi før det fortsatte til Norge. Ruffini hevder det var mange barn om bord flyet.

Overfor NRK ønsker ikke Utenriksdepartementet (UD) å kommentere om det var barn om bord i flyet som forlot Kabul, eller om barn har blitt hentet til Norge.

Lørdag morgen landet det et fly i Norge med personer fra Afghanistan. UD har opplyst at det var norske borgere, en lokalt ansatt med familie og andre lands borgere om bord i flyet, men de har ikke oppgitt det totale antallet personer om bord.

Publisert:

Taliban i Afghanistan

  1. Taliban-medlemmer har flyttet inn på Norges ambassade i Kabul

  2. Demonstrasjon i Byparken i Stavanger

  3. Uro rundt kvinnedemonstrasjon i Kabul

  4. Lederen av afghansk motstandsgruppe fortsetter kampen

  5. Desperate afghanere trygler om hjelp

  6. Taliban: Eksplosjoner var kontrollert sprengning utført av det amerikanske forsvaret

  1. Taliban i Afghanistan
  2. Afghanistan
  3. Kabul