Venstre krever flere tiltaksplasser

Per A. Thorbjørnsen (V) er strålende fornøyd med å vunnet gjennom mot nestleder og finanspolitisk talsmann i partiet, Terje Breivik. Venstre vil ha flere tiltaksplasser.

Publisert: Publisert:

Per A. Thorbjørnsen mener at flere tiltaksplasser er et viktig samfunnstiltak. Foto: Steinar Bleken

  • Jarle Natland
    journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Bare i Stavanger er det per nå 14 på venteliste for tiltaksplass.

– Flere tiltaksplasser er viktig både for samfunnet og den enkelte, understreker Thorbjørnsen.

Les også

Venstre-jubel for Drangsdalen-vedtak

Det var ikke bare Drangsdalen som vakte glede i Rogalands-delegasjonen sist helg.

Advarte sterkt

Venstres finanspolitiske talsperson på Stortinget, Terje Breivik, advarte mot flere tiltaksplasser på landsmøtet i helga.

Men Per A. Thorbjørnsen sto på sitt og hevdet at det ikke bare dreier seg om flere tiltaksplasser for mennesker med redusert arbeidsevne, men et tilstrekkelig antall plasser.

Thorbjørnsen fikk flertallet i landsmøtesalen med seg.

– Det handler om sosialliberale verdier, om mennesker som sitter hjemme eller på dagsentre i påvente at plass skal bli ledig og ikke minst verdigheten det gir med arbeid, sa Thorbjørnsen.

Ofte rimeligere

Han viser til at bare i Stavanger er det 14 på ventelisten. I innlegget viste han til at ofte er tiltaksplasser er rimeligere enn kommunale dagsenterplasser.

– Dette er en viktig sier sier Thorbjørnsen. Han viser til at tilrettelagte arbeidsplasser fungerer godt og betyr mye for de som lykkes med å få arbeid.

– Mestringsfølelse, sosialt felleskap og bedret økonomi gir i sum bedret livskvalitet. Antall plasser er faktisk blitt  gradvis redusert siden Viktor Normann var minister. Nå håper jeg det snur igjen, sier Thorbjørnsen til Aftenbladet 

Publisert:

Les også

  1. Nå vil Venstre avlyse 24. konsesjonsrunde

  2. LEIAR: Venstre-landsmøtet var idealistisk som aldri før

  1. Per A Thorbjørnsen