Kirken stenger dørene etter nye koronatiltak

Den nye nasjonale nedstengingen de neste to ukene gjør at Den norske kirke avlyser gudstjenester og forbyr begravelser med flere enn 50 deltakere.

Den norske kirke har avlyst gudstjenester de to neste ukene på grunn av nye koronatiltak fra regjeringen. Her fra en digital gudstjeneste i Nidarosdomen i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB

  • NTB
Publisert: Publisert:

Statsminister Erna Solberg (H) presenterte søndag en pakke med nye, strenge tiltak for å slå ned smitten i Norge.

Tiltakene kommer til å påvirke «samtlige planlagte aktiviteter i kirken», opplyser direktør Ingrid Vad Nilsen i Kirkerådet.

– Begravelser med maks 50 deltakere kan fortsatt gjennomføres. Det gjelder også unntaksvis for små enkeltsamlinger eller seremonier med inntil ti deltakere, når man lokalt vurderer at det er nødvendig. Utover det anbefaler vi at planlagte gudstjenester og aktiviteter gjennomføres digitalt eller avlyses de neste to ukene, sier hun i en pressemelding.

Vad Nilsen sier kirkens diakonale arbeid ikke tar pause og at kontakt med enkeltmennesker er en viktig del av kirkens oppgaver i en krisetid.

Det kan gjøres unntak for mindre forsamlinger eller seremonier med opp til ti deltakere, som for eksempel dåp, vigsel og innspilling av digital gudstjeneste.

De nye reglene for kirken som gjelder fra 4. januar, anbefaler også at utendørs arrangementer anbefales avlyses selv om regjeringen ikke har innført strengere regler for slike arrangement.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Sjekk programmet: Slik blir 17. mai i Stavanger

  2. 85-åring stilte på dugnad for at du og din kohort kan sove på fyret der han selv ble født

  3. – Få har vært så hyppig i tv-ruta, som en vennlig gjest i norske hjem, over så lang tid

  4. Nå vil politikerne prøve å redde Klepps fineste utsikt

  5. Tiden som nybakt mamma ble alt annet enn fantastisk. Disse rådene kan gjøre barselperioden enklere.

  6. Hvordan blir programmet? Hvor mange gjester kan du ha? Få svar på det du lurer på om 17. mai i Sandnes og Stavanger