400 tonn plast fjernes fra frukt- og grønt-diskene

Frukt- og grøntavdelingene til de største kjedene kommer i år til å fjerne minst 400 tonn plastemballasje. 

Kiwi og Bama ønsker å kutte plastbruken i frukt- og grøntavdelingene med inntil 400 tonn. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Det skjedde noe med folks holdninger til plast etter den tragiske historien med plasthvalen i Bergen. Nå er alle opptatte av plast, ikke bare dem som fra før av var ihuga miljøvernere, sier Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy og hans kommunikasjonssjef Kristine Arvin til VG.

En nebbhval ble funnet strandet ved Sotra med 29 plastposer i magen i januar 2017. Samme året delte regjeringen ut ytterligere 25 millioner kroner til organisasjoner som vil rydde kysten for plast.

Kiwi-kjeden har regnet ut at den brukte 1.000 tonn plast i emballasje for frukt- og grøntvarer i fjor. Totalt skal de fjerne 200 tonn plast fra frukt- og grøntavdelingen innen utgangen av 2020.

Til sommeren skal jordbær komme i pappkurver, når gammelt lager med plastkurver er brukt opp. Dette alene vil redusere plastbruken med 40 tonn.

Også landets store grossist Bama ønsker å kutte plastbruken med 250 til 300 tonn, opplyser Bamas direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt Pia Guldbrandsen.

Publisert:
  1. Kiwi
  2. Frukt og grønt
  3. Plastavfall

Mest lest akkurat nå

  1. Pride-bryllup: – Fantas­tisk å gifte seg i selveste bibel­beltet

  2. Ordfører deltok i slokkearbeid

  3. Ni koronasmittede i Suldal

  4. «For mye vekt på følelser og psykisk helse i skolen?»

  5. Superpopulære, av helt ubegripelige grunner

  6. – Har ingen kjempegod forklaring