400 tonn plast fjernes fra frukt- og grønt-diskene

Frukt- og grøntavdelingene til de største kjedene kommer i år til å fjerne minst 400 tonn plastemballasje. 

Kiwi og Bama ønsker å kutte plastbruken i frukt- og grøntavdelingene med inntil 400 tonn. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Det skjedde noe med folks holdninger til plast etter den tragiske historien med plasthvalen i Bergen. Nå er alle opptatte av plast, ikke bare dem som fra før av var ihuga miljøvernere, sier Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy og hans kommunikasjonssjef Kristine Arvin til VG.

En nebbhval ble funnet strandet ved Sotra med 29 plastposer i magen i januar 2017. Samme året delte regjeringen ut ytterligere 25 millioner kroner til organisasjoner som vil rydde kysten for plast.

Kiwi-kjeden har regnet ut at den brukte 1.000 tonn plast i emballasje for frukt- og grøntvarer i fjor. Totalt skal de fjerne 200 tonn plast fra frukt- og grøntavdelingen innen utgangen av 2020.

Til sommeren skal jordbær komme i pappkurver, når gammelt lager med plastkurver er brukt opp. Dette alene vil redusere plastbruken med 40 tonn.

Også landets store grossist Bama ønsker å kutte plastbruken med 250 til 300 tonn, opplyser Bamas direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt Pia Guldbrandsen.

Publisert:
  1. Kiwi
  2. Frukt og grønt
  3. Plastavfall

Mest lest akkurat nå

  1. Et enkelt Messenger-spørsmål fra en slektning ble til et mareritt for Rune Nedrebø

  2. Hugger opp supplybåter på løpende bånd under E39

  3. Stakk av etter trafikkuhell

  4. Båtforlis ved Karmøy: Én person omkom

  5. Uvanlig mange spedbarn er sykehusinnlagt siste to uker - SUS forbereder seg på flere

  6. Viking setter trolig ny tilskuerrekord i seriefinalen: – Veldig kjekt