Tidligere Se og Hør-redaktør Knut Haavik er død

Den tidligere Se og Hør-redaktøren Knut Haavik er død. Det opplyser familien til VG.

Knut Haavik er død.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Journalist, forfatter og tidligere Se og Hør-redaktør Knut Haavik døde i Spania natt til fredag. Haavik ble 75 år gammel. Her i et bilde fra 2013. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Haavik døde i Spania natt til fredag, 75 år gammel, opplyser sønnen Svein Arne Haavik til avisen.

– Han spilte golf så sent som i går, og døde der han ønsket å være, sier sønnen, som legger til at dødsfallet var helt udramatisk.

Haavik var sammen med sin kone Solveig da han døde. Hun var hans andre kone etter at hans første, Torunn, som han var gift med i 36 år, døde av kreft i 2002.

Grunnlegger

Knut Haavik var redaktør og grunnlegger av den norske utgaven av ukebladet Se og Hør, som kom ut første gang 21. september 1978. Han gikk av som redaktør for bladet i 2004.

I et intervju i VG for fem år siden avslørte han imidlertid at han ikke var helt fornøyd med utviklingen av ukebladet etter at han ga seg som redaktør.

-Jeg er stolt av bladet jeg bygget opp, men jeg leser det ikke lenger. Se og Hør er blitt et dameblad, mente han.

Se og Hørs pågående kjendisjournalistikk førte til mange kontroverser, hvorav flere endte i retten. Selv svarte Haavik på kritikken med «jeg tok et ja for et ja, og et nei for et kanskje».

Krimreporter

Han begynte sin journalistiske karriere som journalistlærling i Ullern Avis/Akersposten tidlig på 1960-tallet. Derfra var han innom Larvik Morgenavis og Sandefjords Blad. Her tilbrakte han mye tid sammen med politiet på utrykning, og var blant annet med på å avsløre Norges første narkotikaliga.

Avsløringen ga ham i 1969 jobben som kriminalreporter i VG, og senere ble han nyhetssjef i avisen. Haavik sluttet i VG i 1978 for å starte den norske utgaven av det danske kjendisbladet Se og Hør. Ti år senere ble han konsernsjef i Norsk Aller, en stilling han hadde fram til 2003.

En ramp

I 2004 kom boka «En ramp i rampelyset» som var en ren selvbiografi skrevet like etter hans første kones død. Hans neste bok kom i 2006, kriminalromanen «Ulven og den røde hane».

Han har også sittet som medlem av Norsk kulturråd og Kringkastingsrådet.

Knut Haavik etterlater seg datteren Cecilie og sønnene Svein Arne og Knut jr. fra sitt første ekteskap, samt seks barnebarn.

Publisert:
  1. Se og Hør

Mest lest akkurat nå

  1. Når det blir farlig å gå på jobb

  2. Mange prøver seg, men få klarer å synge julen inn like godt

  3. Mann tatt for ruskjøring med barn i bilen

  4. David Brekalo: – Jeg gjorde en feil og vil beklage til alle

  5. Dette sa Gunnarsson som fikk Brekalo til å koke over

  6. Derfor sliter barn med å avslutte spill. Ny kunnskap kan hjelpe foreldre