Politiet innfører midlertidig bevæpning på grunn av skjerpet trusselvurdering fra PST

Politiets innsatspersonell skal i en periode på tre uker være bevæpnet. Det skjer på grunn av en skjerpet trusselvurdering fra PST.

Politiet innsatspersonell skal være bevæpnet de neste tre ukene. Foto: Heiko Junge / NTB

  • NTB
Publisert: Publisert:

Bevæpningen trer i kraft torsdag, opplyser Politidirektoratet.

Fredag forrige uke offentliggjorde PST en oppdatert trusselvurdering hvor trusselnivået er uendret, men trusselen fra ekstrem islamisme er skjerpet.

Det foreligger ikke noen konkret trussel mot Norge, men «hendelsene i Europa den senere tiden er en påminnelse om at politiet alltid må ta høyde for at uønskede hendelser kan inntreffe», opplyser politiet.

− Politiets viktigste jobb er å trygge befolkningen. Vi har tett dialog med PST om hvordan situasjonen ute i Europa påvirker norske forhold, og foretar løpende vurderinger om det er nødvendig å treffe tiltak som svarer på utviklingen i trusselbildet, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

PSTs trusselvurdering beskriver det som sannsynlig at et eventuelt angrep motivert av ekstrem islamisme vil utføres av en enkeltperson som angriper folkeansamlinger eller symbolmål som politi- og forsvarspersonell. Det er sannsynlig at angrepsmidlene i eventuelle angrep vil involvere hogg-/stikkvåpen eller kjøretøy.

− Bevæpning vurderes derfor som et viktig tiltak for egenbeskyttelse, og for å sikre hurtighet i responsen fra politiet for å kunne avverge eller respondere adekvat på slike hendelser, sier Bjørnland.

Publisert:
  1. PST
  2. Politiet

Mest lest akkurat nå

  1. «Koronaåret» 2020 ser ut til å ha påvirket ungdommenes valg av utdanning

  2. Hanne Sørvaag har fått ny jobb

  3. Ansatt ved skole i Randaberg testet positivt

  4. Olaug Bollestad har selv opplevd useriøse oppdrettere. Nå vil ministeren gjøre kravene til hundeavl tydeligere

  5. Teknikken er revet, men hva skjer på syke­hus­tomta på Våland?

  6. Jostein Sørstrønen (58) og Arne Bernt Paulsen (64) har ikke vært i stand til å ta opp kampen for de drepte døtrene. Før nå