Fengslingsmøtet for Tom Hagen er avsluttet

Etter drøyt fire timer ble fengslingsmøtet for drapssiktede Tom Hagen avsluttet i Nedre Romerike tingrett på Lillestrøm onsdag.

Publisert: Publisert:

Tom Hagens advokat Svein Holden ved politistasjonen på Lillestrøm mandag. Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen er pågrepet i en politiaksjon i Lørenskog. Hans kone har vært savnet i halvannet år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB

På vei inn i Nedre Romerike tingrett sa Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, at han mener politiets grunnlag for å pågripe Hagen er spinkelt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Drapssiktede Tom Hagen blir fremstilt for fengsling i Nedre Romerike tingrett onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

En lokal patrulje fra lensmannskontoret i Nittedal var en kort periode på plass på hytta til Tom Hagen på Kvitfjell onsdag. Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB scanpix

Politiet arbeider onsdag fortsatt i Hagen-parets bolig i Sloraveien på Lørenskog. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Saken startet klokka 12 tirsdag og var berammet til klokka 13, men etter en time kom retten til at de videre forhandlingene skulle føres bak lukkede dører, slik påtalemyndigheten ba om.

Politiet har begjært Tom Hagen varetektsfengslet i fire uker og begrunnet det med bevisforspillelsesfare. Hans forsvarer, advokat Svein Holden, mener politiets grunnlag for å pågripe Hagen er for spinkelt.

– Særdeles spinkelt grunnlag

Holden ankom Nedre Romerike tingrett i 11-tiden. På vei inn sa han til pressen at Tom Hagen fastholder sin uskyld. Advokaten sa videre at har fått fullt innsyn i alle sakens dokumenter, og at han ikke er imponert.

– Ja, hva skal jeg si. Man må jo være ærlig, og etter min oppfatning er dette et særdeles spinkelt grunnlag for å gå til pågripelse, sa Holden

– Jeg forventer at tingretten kommer til å løslate ham, fortsatte han.

Tom Hagen deltok selv i fengslingsmøtet. Av smittevernhensyn fikk ikke pressen adgang til tinghuset, og fulgte rettsmøtet via videolink.

Nye undersøkelser på Hagen-eiendommer

Politiadvokat Haris Hrenovica, som er påtaleansvarlig i saken, sier at politiet i denne fasen av etterforskningen ikke vil ha anledning til å besvare spørsmål fra pressen i stor grad.

– Det er bevisforspillelsesfare, og vi har behov for å konsentrere oss om å gjennomføre de nødvendige etterforskningsskrittene som skal gjøres nå, sier han i en pressemelding.

Etter at Tom Hagen ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap tirsdag morgen, har Hagen-parets bolig i Sloraveien på Lørenskog vært sperret av. Også onsdag er det kriminalteknikere og politihunder på plass både inni og utenfor boligen.

Ved Tom Hagens arbeidsplass, Futurum, har det vært politibiler og sperrebånd, og politi har også vært observert på Hagens hytte på Kvitfjell.

Tom Hagens kone, Anne-Elisabeth Hagen, er fortsatt ikke funnet. Hun forsvant 31. oktober 2018.

Svein Holden forsvarer Tom Hagen. Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Regler for utbetalinger til politikere og partier er kjent ulovlig. Det kan få landsdekkende konsekvenser

  2. Signalbygget på Forus skal rives. Her er de nye planene

  3. Rødt legger lokk på saken. Slik forklarer Stavanger-politikeren hvorfor hun bryter ut

  4. Elbiler må betale mer

  5. Elg skutt ved Sandvedparken

  6. Janoves datter synger duett med bestefar

  1. Tom Hagen
  2. Anne-Elisabeth Hagen
  3. Politiet