Gjermund Cappelen trekker anken til Høyesterett

Narkotikadømte Gjermund Cappelen har trukket sin anke til Høyesterett. I juni ble han dømt til 13 års fengsel i Borgarting lagmannsrett.

Narkotikadømte Gjermund Cappelen har trukket sin anke til Høyesterett. 53-åringen anket straffeutmålingen i håp om å få ytterligere strafferabatt. Her er han fotografert i Oslo tingrett sammen med en av sine forsvarere, advokat Kaja de Vibe Malling.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– I samråd med mine forsvarere og familie har jeg besluttet å trekke anken. Jeg ønsker å ta min straff, gjøre opp for meg og legge saken bak meg og komme tilbake til samfunnet, sier han til Nettavisen.

19. juni ble Cappelen dømt til 13 års fengsel i Borgarting lagmannsrett for grov korrupsjon og innførsel av 16,7 tonn hasj.

53-åringen anket straffeutmålingen til Høyesterett i håp om å få ytterligere strafferabatt.

Han kan prøveløslates i august 2022, men hans forsvarere mener det var reelle muligheter for å kunne slippe enda billigere unna enn de 13 årene han er dømt til.

– Vi står fast ved vårt syn om at strafferabatten ikke er stor nok. Cappelen hadde etter vår vurdering et realistisk håp om lavere straff. Dette har vi måttet vurdere opp mot tidsaspektet, og vi kom i samråd med Cappelen fram til at det var den beste løsningen å trekke anken, skriver advokat Kaja de Vibe Malling i en epost til Nettavisen.

Publisert: