Lørenskog-drapene: Mor informert om drapssiktelse

Den 35 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept sine to små barn, er nå informert om drapssiktelsen, ifølge forsvareren. Fredag blir barna begravet.

Lys og blomster er satt opp for de to barna som ble funnet drept søndag 19. juli.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Moren er informert om drapssiktelsen. Hun har fått med seg innholdet i den, opplyser advokat Gunhild Lærum til Romerikes Blad.

– Hun har vært veldig opptatt av barna sine. Det strider mot all natur å gjøre noe slikt. Hennes tilstand er uforandret. Hun er helt utenfor, sier Lærum.

Skyldspørsmål

Kvinnen har ikke tatt stilling til straffskyld. Ifølge forsvareren er tilstanden hennes slik at hun ikke kan ta stilling til det. Hun er foreløpig ikke avhørt.

– Det blir nok ikke aktuelt med avhør i neste uke heller. Jeg skal ringe politiet og snakke med dem om dette, sier Lærum.

Forsvarsadvokaten har bedt retten om at det blir gjennomført en prejudisiell observasjon av den barnedrapssiktede 35-åringen.

Begravelse

Fredag blir de to barna begravet. Via kommunikasjonsrådgiver Marita Hatlelid i Øst politidistrikt sier familien at dette er en tragedie som har rammet familier og et lokalsamfunn. Mange barn i nærmiljøet er også dypt berørt og vil være til stede.

Det var ved 8.30-tiden søndag 19. juli at Nedre Romerike brann- og redningsvesen rykket ut på en kontroll av et mulig branntilløp i en leilighet på Skårer i Lørenskog kommune. Brannmannskapene fant den 35-årige moren kritisk skadd sammen med de to livløse barna i leiligheten.

Les også

 1. Lørenskog-drapene: Ikke avhør av moren før til uka

 2. Lørenskog-drapene: De to døde barna er obdusert

 3. Mor siktet for drap på sine to barn i Lørenskog

Publisert:
 1. Drap

Mest lest akkurat nå

 1. På bursdagen sin fikk Camilla Finnesand en telefon: «Du må komme inn på sykehuset»

 2. Amerikanere frarådes å reise til Norge

 3. Historie om visdomstann sentral i frifinnende dom

 4. Ekspertene har sett på hvor sunne vegetarburgere egentlig er

 5. 22 år gammel tunnel oppgraderes for mer enn den kostet

 6. Din plastpose skal lønne proffe strandryddere i Rogaland