Elvestuen vil ha legalisering av flere narkotiske stoffer

For å kunne begrense skadevirkningene av narkotika trengs legalisering og regulering av tilgangen til flere av stoffene, mener Venstre-nestleder Ola Elvestuen.

Publisert: Publisert:

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen, her under et møte om regnskogen, støtter legalisering av flere narkotiske stoffer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

 • NTB

Ifølge Dagbladet støtter dermed Elvestuen langt på vei Unge Venstre. Ungdomspartiet har den siste tiden fått oppmerksomhet for kampanjen «Legalize it», som tar for seg legalisering av cannabis.

Ungdomspartiet går inn for å legalisere og regulere alle narkotiske stoffer. Like langt ønsker ikke Venstre-nestlederen og klima- og miljøministeren å gå.

– Jeg skal ikke si alle, men vi må regulere tilgangen til narkotiske stoffer for å få mer kontroll på hvor mye som omsettes, kunne begrense skadevirkningene og også bli kvitt den enorme kriminelle virksomheten som ligger bak – både i produsentland, transittland og i Norge, sier Elvestuen.

Han ser for seg at de lettere narkotiske stoffene skal få en svak regulering, før det blir en stige med mer regulering opp til heroinassistert behandling utskrevet av leger.

I Tromsø ble Unge Venstre fredag tvunget til å ta ned en plakat med påskriften «Legalize it» under en skoledebatt, noe som førte til at alle ungdomspartiene forlot debatten. Flere, inkludert statsminister Erna Solberg (H), reagerer, og ifølge advokat Jon Wessel-Aas er et forbud mot et slikt et brudd på Grunnlovens paragraf 100 om ytringsfrihet.

Publisert:

Les også

 1. – Valget handler om fremtiden vår, derfor er det viktig å stemme

 2. – Hårreisende og udemokratisk

 3. – Unge Venstres fulle rett å kjøre cannabis-kampanje

Mest lest akkurat nå

 1. To nye tilfeller av koronasmitte i Sandnes

 2. Stavanger-kvinne blir tidenes yngste deltakar i «Mesternes mester»

 3. Nordmenn på reise fikk karantene-sms

 4. To til sykehus etter at Secret Service skjøt mann utenfor Det hvite hus

 5. 80 syklister og elsparkesyklister bøtelagt i Oslo

 6. Følg med på nyttår rundt i distriktet på våre webkameraer

 1. Kommunevalg 2019
 2. Ola Elvestuen
 3. Narkotika
 4. Legalisering