Seks av ti mener Norge bør hente Syria-barn hjem

63 prosent av de spurte i en ny undersøkelse mener Norge bør jobbe aktivt for å hente hjem barn av norske statsborgere som sluttet seg til IS i Syria.

Flere norske barn har havnet i Syria fordi foreldrene deres slutte seg til IS. Et klart flertall mener Norge bør hente disse barna hjem. Mange av dem som var i IS-kontrollert territorium helt til det siste, befinner seg i denne interneringsleiren i Syria. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Mens statsminister Erna Solberg (H) ikke ville jobbe aktivt for å få hjem de norske Syria-barna, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre det motsatte. En ny undersøkelse Ipsos MMI har gjort for Dagbladet viser at det er Støre som har flertallet i ryggen.

Mens 63 prosent altså mener Norge bør hente barna hjem, mener under halvparten så mange – 27 prosent av de spurte – at vi ikke bør gjøre det. 9 prosent svarer «vet ikke». I alle grupper – enten man deler folk inn etter alder, kjønn, inntekt, utdanning eller geografi – er det flere som sier ja enn nei.

Det er også ja-flertall blant alle velgergrupper, bortsett fra dem som stemmer Frp. Men selv blant Frp-velgerne mener drøyt en tredel – 36 prosent – at barna bør hentes hjem. Venstre-velger er mest positive – 88 prosent for og 12 prosent mot – mens ja-flertallet er minst blant Høyre-velgere – 56 prosent for, 36 prosent mot og resten «vet ikke».

– Vi har et etisk ansvar og en moralsk plikt til å hjelpe disse barna. De har ikke gjort noe galt. Jeg blir rørt over støtten, sier Venstres Abid Raja om at ni av ti av partiets velgere er enige med ham i at barna – som er norske borgere – bør hentes hjem.

LES OGSÅ:

Les også

  1. LES OGSÅ: Iran slår tilbake – anklager USA for verdensterrorisme

  2. LES OGSÅ: Foreldrene til død IS-kriger kritiserer norske medier

  3. LES OGSÅ: Sanner: Norge vil ikke følge Danmark og frata barn av IS-foreldre statsborgerskapet

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Sju nye smittetilfeller på Nord-Jæren

  2. Båt på land ved Sør-Hidle i natt

  3. Trafikkulykke i Austråttbakken

  4. Stort amerikansk band bruker Kjerag som hovedmotiv på nytt album

  5. Finsk medaljejubel: - Helt vilt

  6. At noen skriver noe på internett, betyr ikke at det er sant